Gran Fondo Bodrum Halikarnas’ta gerçekleşecek

ff

Bodrum Sıcak Haber-

Gran Fondo, lisanslı ya da lisanssız, amatör bisikletçilere açık uzun yol bisiklet yarışlarina verilen isimdir. Bodrum Halikarnas Granfondo Muğla Valiliğimiz Himayelerinde Bodrum Belediyemizin destekleri ile Muğla Karya Gençlik ve Spor Kulübü Organizasyonunda 23 Mayıs 20212 tarihinde Kısa ve Uzun Parkur şeklinde düzenlenecek uluslararası katılımlı Bisiklet Yol Yarışıdır.

27 farklı ülkeden 1000’e yakın Bisiklet tutkununu misafir edecek olan Bodrum Halikarnas Granfondo Bisiklet Yol Yarışı 23 Mayıs 2021 tarihinde Kıza ve Uzun Parkur olmak üzere iki ayrı rotada gerçekleştirilecek.

56 km’lik Kısa Parkur, Bodrum Merkezden start alarak OASİS Kavşağı, Bitez Kavşağı, Ortakent Kavşağı geçilerek Dereköy yolundan Yalıkavak, Gündoğan geçildikten sonra Torba Kavşağından dönüp OASİS önünde son bulurken, 103 Km’lik Uzun Parkur, Yalı, Mumcular gibi bölgeleri de kapsayacak. Organizasyon Bodrum’un sadece Turizm Bölgelerini değil kırsalda bulunan alanlarını da tüm dünyaya tanıtacak.

Bodrum’un ilk defa bir Granfondo’ya ev sahipliği yapacağını belirten Türkiye Bisiklet Federasyonu Muğla Temsilcisi İlker Cömert, Nisan ayında düzenlenecek Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun ardından Bodrum Halikarnas Granfondo’nun da Bodrum’da düzenlenmesinin önemine dikkat çekerek şunları söyledi;

“Hem Cumhurbaşkanlığı yarışının Bodrum İlçemize hatta Turgutreise kadar uzanmasında hem de Granfondo Bisiklet yarışının Bodrum’da yapılmasında sayın Ak Partili vekillerimizin çok önemli rolü olmuştur. Yine Bisiklet sporunu çok seven kıymetli Valimiz Orhan Tavlı ve Organizasyonun ilk düşünce aşamasından geldiğimiz noktaya kadar hemen her noktasında engin düşünce ve katkıları ile Bodrum Kaymakamımız Bekir Yılmaz ve bizleri sürekli cesaretlendiren Bisiklet tutkunu Bodrum Belediye Başkanımız Ahmet Aras’ın organizasyonun Bodrum’da gerçekleştirilmesinde büyük destekleri oldu. Umarım organizasyonu Bodrum’a yakışır bir şekilde gerçekleştirebiliriz.

ÖDÜL TÖRENİ BODRUM KALESİNDE;

Bodrum Halikarnas Granfondo Uluslararası Bisiklet yarışında Kadınlarda ve Erkeklerde 10’ar dan yirmi kategoride dereceye girenlerin ödüllerini Bodrum Güçbirliği Derneği karşılayacak. Bodrum için Organizasyonun son derece önem arz ettiği söyleyen Bodrum Güçbirliği Derneği Başkanı Serdar Kayhan, Biz özellikle Covid-19 salgını nedeni ile son derece sıkıntılı bir süreç yaşayan sektörün sezona bu yarış iel önemli bir başlangıç yapacağını değerlendiriyoruz. Bu açıdan elimizden geldiğince bizde destek vermek istedik. Bodrumumuza ülkemize yakışır önemli bir organizasyon olacak dedi.

Exit mobile version