Bodrum Belediye Başkanı Aras; Altyapı, Su Sorunu, Trafik ve Bodrum Yoğunluğu Hakkında değerlendirmeler yaptı

c

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, tam kapanma açıklaması ile birlikte ilçede oluşan yoğunluk hakkında bugün Ortakent İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nde saat 11.00’de değerlendirmeler yaptı.

Bodrum Belediye Başkanı Aras: ”Ciddi bir yoğunluk yaşıyoruz.”

”Ciddi bir yoğunluk yaşıyoruz. Ancak bu yoğunluk son bir iki günün yoğunluğu değil, biz yaklaşık 1 yıldır bu yoğunlukla yaşıyoruz. Pandeminin başlamasıyla beraber Bodrum’da ikinci konutu, yazlığı bulunan vatandaşlarımız ülkenin her yerinden gelerek Bodrum’da yaşamaya başladılar. Bu bir turizm yoğunluğu değil. 11 Nisan’dan sonra yaşanan olumusz gelişmeler bizim turizm beklentimizi zaten kaldırdı. Ancak kapanmadan sonra Mayıs’ın 17′ sinden sonra vakalar belli sayıların altına inerse o zaman Turizm’den söz edebiliriz” ifadelerini kullandı.

”Yoğunluğun Sebebi Tam Kapanma”

Aras: ”Tam kapanmanın da getirdiği, olumsuzluklardan dolayı büyükşehirlerden uzaklaşarak Bodrum’a gelinmesinin önünü açtı. Bu yoğunlukla mücadele etmek için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Bodrum’da bu sebeple olumsuzlukların yaşanmaması için elimizden geleni yapcağız.” dedi.

Bodrum Belediye Başkanı Aras, gelen soruları yanıtladı.

Nüfus Kaç oldu?

”Biz nüfusumuzu sudan ve katı atıkların toplanmasından yaklaşık 500.000 kişi olarak tahmin ediyorduk. Son 3 günde çok giriş oldu ancak biz bu yoğunluğu zaten yaşıyoduk. Bunun nüfusa yüzde yüz yansıdığını düşünmüyorum ama 500.000 bini aştı diyebiliriz. Bir yaz nüfusu 1 milyona ulaştık gibi bir durum yok.” olarak yanıtladı.

181 binlik nüfus 500 bini geçti. Bununla ilgili ne düşünüyorsunuz?

”Zaten Bodrum turistik özelliği yapısıyla yaz dönemlerinde 3-4 ay boyunca 1 milyonu geçen bir nüfusa sürekli hizmet edebiliyordu. Belediye’de de artık bu alışkanlık başlamıştı. Diğer kuruluşlarda da başlamıştı. Biz de bu kültürle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ama tabi bu artık yıla dayandı. Sıkıntılar da yaşamıyor değiliz çünkü Bodrum bir taraftan 40 yılın getirdiği altyapı sorunlarıyla mücadele ederken biz her tarafta Akyarlar’da, Torba’da, Koyunbaba’da, Gümüşlük’te büyükşehirle alt yapı çalışmalarını yapıyoruz. Şuanda gerçekten Bodrum’da bir şantiye görünümü var. Hem kamusal hizmetler açısından hem de inşaatların yoğun bir şekilde faaliyetlerini devam ettirmesi açısından ciddi bir şantiye görünümü var. Bizi en büyük zorlayan konu bu şu anda. Halkımızdan eleştiriler alıyoruz. Almayada devam edeceğiz. Ancak biz elimizden gelen bütün gayreti kullanacağız.” dedi.

Su olmazsa ne olacak?, ahlaksız trafik konusu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Su ile ilgili olarak sıkıntı suyun hacminin yetmemesi değil aynı zamanda borulardaki patlaklarla ilgili ciddi bir problem var. Son günlerde bakım işleri biraz yoluna girdi. Çok fazla büyük bir patlakla karşılaşmadık. Gene patlaklar olmazsa su iyi kötü şuanki nüfusa yetecektir. Bodrum’da büyükşehir belediyesi olarak verebildiğimiz miktar belli. Bazı tesisler arıtarak kullanıyorlar. Bazı tesislerde kendi sularını çıkartarak kullanıyorlar. O yüzden şuanda Bodrum’da böyle bir yapı var. Ama tabiki suyu idareli kullanmazsak, tasarruflu kullanmazsak patlaklarla heba edersek zaten yetmeyecektir ki baraj iyi durumda değil. Bunuda biliyoruz. Geleceğimizle ilgili olarak yağmur suyu toplama ile alakalı Bodrum’daki sarnıçlarımıza uygulamayı başlatmayı planlıyoruz.” dedi.

”Trafik konusu ile ilgili olarak bu büyük bir problem. Coğrafi ve imari yapısı itibari ile dar sokaklarımız var. Bu durumda vatandaşlar da bir yerden bi yere giderken belli bir süre geçeceğini bilerek yola çıksınlar. Bir yerden bir yere giderken gecikmeyi de tolere edebilmeniz lazım. Bodrum’da biz bu yolları daha fazla genişletemeyiz böyle bir şansımız yok. Biz çalışmalar yapıyoruz. Özellikle bir üniversitemizle beraber trafikle ilgili çalışmalar yapıyoruz. Düzenlemeler ve kolaylaştırıcı tedbirler alacağız. Buna rağmen bu yoğunluğu kaldırmaycak Bodrum yarımadası. Yeni yollar dersek o zaman daha fazla araba gelir. Yeni yol açmak trafiği çözmeyecek. Bizim yayalaşmaya ve toplu taşımaya ihtiyacımız var. Bisiklet yollarını çözmeye, deniz ulaşımları gibi konulara ihtiyacımız var. Bunlarla ilgli çalışıyoruz. Bu nüfus Bodrum için 2025 yılında tahmin ediliyordu. 400.000 civari bir nüfus olacak deniliyordu. Salgın bu işi maalesef 4 sene geri çekti. ” açıklaması yaptı.

Exit mobile version