Bugün saat 14.00’de Bodrum Heredot Kültür Merkezi’nde Bodrum Belediye Meclisi toplandı.
”Sayın basın mensupları, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı ve İyi Parti İlçe Başkanı, değerli çalışma arkadaşlarım ,sevgili muhtarlarım, sevgili misafirler Mayıs ayı meclis toplantımıza hoş geldiniz.”
Ahmet Aras : ”Biliyorsunuz ki pandemi süreci 29 Nisan’dan bu yana kapanma tedbirleri uygulandı. Bugün itibariyle kademeli bir normalleşme yaşıyoruz. Özellikle yine bazı işletmelerin açılmadığı bazı kararlar ve tedbirler devam ediyor. Sokağa çıkma yasakları gibi belli saatlerde, şehirler arası seyahat yasakları gibi bunlar halen daha sürmektedir. Ancak biz şunları görüyoruz ki özellikle salgının en büyük etkisi küçük esnafımıza oldu. Küçük esnaf derken özelikle Bodrum’da turizm sektörü, eğlence sektörü gibi veya diğer esnafların bu konuda çok ciddi şekilde etkilendiğini görüyoruz. Bodrum için söylüyorum yeme içme sektörü dahil 340 lokanta, 1115 içkili lokanta, 315 kafeterya, 536 içkili kafeterya, 90 bar, 21 disko, 123 kahvehane, 53 kıraathane, 235 berber kuaför doğrudan etkilendi. Bunların dışında çalışan yerler zincir marketler. Memlekete beş kuruş faydaları yok. Faydası olmadığı gibi bu memleketteki kaynağı hortumlayarak başka taraflara götürüyor. Buradan çöp bile almıyor. Yine de belki bozulacak günü birlik bir şey alıyordur. Haklarını yemeyeyim ancak Bodrum’da bütün kazanılan parayı bu marketler alıyorlar. Sadece üç beş kişi çalışıyor buralarda ve hatta zor şartlarda ve düşük maaşlarda çalışıyorlar. Zincir market düşmanı gibi algılanıyorum ancak gerçekten böyle bir durum var. İşte burada hükümetimizin zincir marketler yerine bakkala, kasaba, manava gerçekten insanların ekmek yediği alanlara daha fazla hak tanıması lazım. Pazar yerlerini açık tutmak lazım. Sen pazar yerlerini kapatıyorsun ancak insanların zincir marketlerden domates salatalık almasına izin veriyorsun.
Bunlar üretiliyor Bodrum’da tarlada kalıyor arkadaşlar. Biz bu konuda serzenişlerimizi sürekli söylüyoruz. Bunların dikkate alınması lazım. Saydığım yerler nerden bakarsanız 3000’e yakın işletme bunlar. Burada çalışan ekmek yiyen insan sayısı çarpı yirmidir. Turizm yok, oteller yok Bodrum gerçekten kapanmış durumda. Sadece kim para kazanıyor? Bodrumda perakende sektörü. Onlar da kim ? Zincir marketler. Para nerde bilmiyoruz, vergi kayıtları nerde bilmiyoruz. Yani memlekete kuruş faydası yok arkadaşlar. küçük esnafın desteklenmesi lazım bu konuların ciddiye alınması lazım. Bizim tavrımız çok net. Biz burada meclis olarak oturduk dükkanı etkilenen insanlardan katı atık bedeli almayalım işi etkilenenlerden işgaliye almayalım kararı aldık.” ifadelerini kullandı.