Bodrum’da Oto Galericiler Sitesi Kooperatifi Mağduriyetlerini Dile Getirdi

oto

14 Aralık 2020 yılında kurulan Oto Galericiler Sitesi Kooperatifi Başkanı Himmet Kahraman, Başkan Yardımcısı Ali Rıza Lapaoğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri , Oto Galericiler Sitesi Kooperatifi için yaşadıkları sorunları ve mağduriyetlerini dile getirdi.

”Bodrum Oto Galericiler Sitesi Kooperatifi Mağdur”

14 Aralık 2020 yılında Belediye Başkanı ve Bodrum Kaymakamı tavsiyesiyle Başkan Himmet Kahraman, Başkan Yardımcısı Ali Rıza Lapaoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Bodrum’da bulunan Oto Galericilerin birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaları için Bodrum Oto Galericiler Sitesi Kooperatifini kurdu. Yeni yasayla birlikte toplu iş yerlerine geçme zorunluğu bulunduğu için 1 Ağustos’a kadar süresi olan Bodrum Oto Galericiler Kooperatifi Başkanı Himmet Kahraman, Yardımcısı Ali Rıza Lapaoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri Bodrum Belediyesi, Bodrum Kaymakamlığı ve birçok kamu kuruluşu ile görüşmeler yaptı. Yeni yasadaki bu zorunluluğun yerine getirilebilmesi için Bodrum Belediyesi’nden yer tahsis edilmesi istendi. Bodrum Galericiler Sitesi Kooperatifi Başkanı, Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyeleri karşılarında muhattap arıyor. Tüm görüşmelere rağmen Bodrum Belediyesi, Bodrum Oto Galericiler Sitesi Kooperatifinin sorunlarına henüz çözüm getirmedi.

”Yeni yasayla birlikte toplu iş yerlerine geçme zorunluluğumuz var”

”Tüm galericilerin Ağustos’tan itibaren yetki belgesi alma zorunluluğu var ve bu zorunluluktan dolayı toplu olan yerleşim yerine geçilmesi gerekmektedir. Kanuna göre ilçeler 100.000 nüfusu aştıysa burada otomobil ticaretiyle uğraşan herkesin toplu bir iş yerine geçme zorunluluğu var. 1 Ağustos’ dan sonra elimizdeki yetki belgelerinin iptalinden ötürü kimse alım satım yapamayak.” ifadeleri kullanıldı.

”Yetki ve yeterlilik belgesi alabilmek için m2 nin tutması gerekmektedir. Bunu yanında alt ya da üst katlarda ev olmaması gerekiyor. İnce detaylarıyla birlikte ofiste mutfak ve lavabo olması, dışında showroom alanı olması gerekiyor. İncelemeler, İl Ticaret Müdürlüğünce yapılıyor. ”

”Yapılan yeni düzenlemeler ve yetki belgesi zorunluluğu ile bir kısım meslektaşlarımızın ruhsat alımı ve yetki belgesi alımında problemleri bulunmaktadır. Hali hazırda buna ilişkin verilen süreler uzatılmış olsa da bu durum mağduriyet doğurmayacağı anlamına gelmez. Verilen süre 1 Ağustos’ta sona erecek olup bu sürece ilişkin Belediye Başkanı ve Kaymakam dahil olmak üzere birçok kamu kuruluşu yetkilileriyle görüşülmüştür. Belediye Başkanı tavsiyesiyle kooperatifimizi kurduk. Kooperatifin amacı meslektaşlarımızın sorunlarına çözüm getirmek ile meslek birliği ve beraberliği içerisinde hareket etmektir. En önemli ve somut projemiz de Galericiler Sitemizin kurulmasıdır.”

Exit mobile version