Bodrum Antik Tiyatro Klasik Antik Çağda, Satrap Mausolos’un hüküm sürdüğü MÖ 4. yüzyılda inşa ettirilmiştir ve Türkiye’nin Bodrum ilçesinde yer almaktadır. Anadolu’nun en eski tiyatroları arasındadır. Bodrum Antik Tiyatro, günümüzde Bodrum’da gerçekleştirilen pek çok kültürel etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır. Tiyatronun merak edilen özellikleri arasında, oyunlardan önce Dionysos uğruna kurbanların kesildiği sunağı ve bazı koltukların arasındaki, belki de gölgelik olarak kullanılmış olabilecek delikler mevcuttur. Cavea bölümünde (sahnede oturulan yerler) her koltuk arasında 40 santimetrelik bir mesafe bırakılmış olan antik tiyatro 13.000 kişi kapasiteli olup, altta 30 ile üstte 25 olmak üzere toplamda 55 sıraya sahiptir. Tiyatroda yer alan oturma sıraları dikine 11 merdivenle 12 bölüme ayrılmıştır.
1973 yılında Prof. Dr. Ümit Serdaroğlu tarafından kazı ve restorasyon çalışması, 1983 yılında Bodrum Müzesi Başkanlığında Prof. Dr. Ümit Serdaroğlu ile birlikte kazı ve restorasyon çalışması, 2002-2003 yılları arasında Turkcell-Ericsson firmaları desteğinde Bodrum Müzesi Başkanlığında kazı ve restorasyon çalışmaları yapılmıştır.
Bodrum’da antik çağlardan kalma bir sahne olan Antik Tiyatro günümüzde de aktif olarak kullanılıyor. Bodrum’da antik çağlarda Persler’e yakın bir aile olan aile tarafından yönetilen ve Halikarnassos isminde bir şehir bulunmaktadır. Bu şehir halkına yapılmış olan bu tiyatro toplamda 13 bin kişilik bir alana sahiptir.
Antik Tiyatro, Bodrum’un ortasındaki Göktepe dağının güney eteklerindedir.