Sinovac Aşısı Artık Türkiye’de Üretilecek

featured

https://covid19asi.saglik.gov.tr sistesinden alınan anlık verilere göre, Kovid-19’la mücadele kapsamında saat 10.50 itibarıyla uygulanan birinci doz aşı sayısı 14 milyon 701 bin 796, ikinci doz aşı sayısı ise 10 milyon 620 bin 125’e ulaştı. Toplam yapılan aşı sayısı ise 25 milyon 321 bin 921 oldu. Birinci ve ikinci doz aşılamaların toplam sayısı İstanbul’da 4 milyon 168 bin 355, Ankara’da 2 milyon 47 bin 466, İzmir’de ise 1 milyon 731 bin 387 doz olarak kayıtlara geçti.

Sinovac’ın CEO’su Yin Weidong, Türkiye’ye lisans verdi, Ülkemizde aşı üretilebilecek. Weidong Türkiye’ye 20 milyon doz aşı gönderildiğini ancak bunun yeterli olmadığını söyledi. Türkiye dahil 5 ülkeye üretim lisansının verildiğini, dolayısıyla da aşının artık bu ülkelerde üretileceğini söyledi. Türkiye dışında diğer ülkelerin Brezilya, Endonezya, Malezya ve Mısır olduğunu belirtti.

Aşının Antikor Düzeyi Araştırılıyor;

İlk araştırmada Sinovac’ın ikinci doz sonrası kadınlarda yüzde 99,2, erkeklerde yüzde 95,7 bağışıklık sağladığını ortaya koyan bilim insanları, aynı gönüllülerde antikor oranının zamana karşı direncini ölçmeye başladı.Tıbbı Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sinem Akçalı, ilk araştırmaya katılan gönüllü sağlık çalışanlarının ikinci doz aşının üzerinden geçen üçüncü ay olan mayıs ve altıncı ay olan ağustosta kanlarındaki antikor düzeylerini ölçeceklerini söyledi.

Dr. Sinem Akçalı, buradan alınacak sonuçların sonbahar için ilave dozun gerekip gerekmediği konusunda yol gösterici olacağını belirtti.

”Antikor düzeyinin yanında aşılı çalışanların hastalığa yakalanma oranlarını da ortaya koymayı hedefliyoruz”

Çalışmanın dokuzuncu ay olan kasımdaki ölçümlerle tamamlanacağını aktardı.

Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erhan Eser: ”Özellikle gelişmekte olan ülkeler için önemli bir gösterge olacak”

 1053 gönüllüde sıfır antikor düzeyiyle başladıklarını kaydeden Eser, şöyle konuştu:

“Bir firmanın ürettiği aşı deneniyor bunun sonuçlarını herkes merak ediyor. Özellikle gelişmekte olan ülkeler merak ediyor. Dolayısıyla aşılara dünyanın yoksul ülkelerinin ihtiyacı var. Dolayısıyla bizim ikinci yükümlülüğümüz bu yöndeydi. 1053 gönüllüyü sıfır antikor ile çalışmaya aldık. Bu çalışma tabii burada kalmadı. Devamı acaba bu aşı antikorları ne kadar sürecek, aşılananlar ne kadar hastalanacak ya da hastalanmayacak. Bu konuda yeni projemiz yürürlükte.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sinovac Aşısı Artık Türkiye’de Üretilecek
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!