Türkiye’de bir ilk hibrit aydınlatma Bitez Sahilinde!

Screenshot_20210530-110512_Instagram

TÜRKİYE’DE BİR İLK BİTEZ SAHİLİNDE!

BODRUM BELEDİYESİ TASARRUF İÇİN ÖNEMLİ ADIMLAR ATTI

DÜNYANIN EN YAŞANABİLİR YERİ BİTEZ SEÇİLDİ!

 Üreten, doğa dostu belediye anlayışı ile tasarruf için önemli adımlar atan Bodrum Belediyesi, bu kez elektrik tasarrufu için güneş enerjisi ile çalışan sokak lambalarını devreye soktu. Türkiye’de bir ilk olan güneş enerjili hibrit modeli, Bitez sahiline yerleştirildi. Güneş panelli sokak lambaları gün ışığıyla beslendikten sonra ürettiği enerji ile akşamları elektriksiz aydınlatma sağlayacak.

  Green Destination halk oylamasına göre dünyada en yaşanabilir yer olarak seçilen Bitez, güneş panelli sokak lambaları sayesinde ürettiği enerji ile akşamları Bodrum’a elektriksiz aydınlatma sağlayacak.

 Hibrit model aydınlatmalar için firma sahibi, ülke geneline yayılması gereken bir proje olduğunu belirterek, bu sayede ciddi bir tasarruf sağlanacağına değindi.

“Doğal kaynakları yoğun kullanmaya çalışıyoruz. Bu sayede ülkemizin ciddi bir tasarruf atağı yapmasını sağlayacağız. Güneş enerjisi sistemi ile çalışan bu aydınlatmaları Bodrum sahilimize konumlandırdık. Güzel de geri dönüşler almaktayız. Tüm ülke geneline bu alandaki profesyonelliğimizle hizmet sunmaya hazırız. Ülkemize katkı sağlayacak bir projedir bu.”

4 Saatlik Güneş Enerjisi Gece Boyu Aydınlatacak

      Güneş enerjisi sistemi ile çalışan yeni sokak lambaları hakkında teknik bilgiler de paylaşan firma sahibi ;“Türkiye güneş verimliliği açısından en iyi ülkeler arasında yer almaktadır. Lambalarımızın sadece 4 saat güneş ışığı görmesi yeterlidir. 2-3 gün boyunca hiç güneşe çıkmaması durumunda ise; enerjisini şebekeden alacak ve aydınlanma hiç kesilmeyecektir” dedi.

 Hem çevresel hem de kimyasal zararların en aza indirgenmesi ve en önemlisi, düzenli maliyetlerin azaltılması yönü ile çok ciddi avantajlar sağlayan ödüllü aydınlatma sisteminin faydalarını 6 maddede sıralayarak bu sistemin mevcut lambaların yerine dahi monte edilebileceğini söyledi.

• Sera gazı salınımı yoktur. Küresel ısınmaya negatif etkisi en az %70 oranında azaltılmıştır.

• Zararlı kimyasallar vb. içermez.

• Radyasyon yayılımı yoktur.

• Elektrik kesintisi olmaz.

• Çevreci ve faydalı bir sistemdir.

• Şık, modern ve kullanışlı bir tasarıma sahiptir.

Exit mobile version