Bodrum’da İstanbul Sözleşmesinin Fesh Edilmesi, Protesto edildi

featured

BODRUM SICAK HABER -Bodrum’da İstanbul Sözleşmesi’nin fesh edilmesi davullarla, düdüklerle protesto edildi.

Bodrum Kadın Kollektifi ve bir grup kadın tarafından İstanbul Sözleşmesi’nin fesh edilmesine yönelik “Kadınlar Özgür Olsa” adı altında eylem ve basın açıklaması gerçekleştirildi. Bodrum Belediye başkanı Ahmet ARAS’ın da katıldığı basın açıklamasında .Belediye Başkanı Ahmet ARAS “Bütün kadınlarımız, Bodrumlu kadınlarımız… Biz ilk günden beri özellikle Kadın Dayanışma Derneği’mizle, Kent Konseyi Kadın Meclisi’mizle toplumsal cinsiyet eşitliği sürecinde çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bunun için bu mücadeleyi veren arkadaşlarımızı kutluyorum, çok teşekkür ediyorum ve çalışmalarımız sürecektir. Bodrum Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Birimi Kadın Dayanışma Merkezi ile beraber Kadın Şiddet hattı ardından sığınağımız da faaliyete geçecek. Biz yerel yönetim olarak üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız. Sizlere söz veriyoruz. Bütün varlıklarıyla, yaşamın bütün parçalarıyla her şeyin eşit olarak görüldüğü bir Bodrum istiyoruz ve bu çığlığın Bodrum’dan bütün Türkiye’ye hatta dünyaya ulaşmasını istiyoruz. Bugün meydanlar kadınların ve bize daha fazla söz düşmez diyoruz” diye konuştu.

Bodrum Kadın Kollektifi Sözcüsü Nurgül TARIM, “Kazanılmış haklarımızı dokunulmaz kılmak için bundan böyle siyasetin de, meclisin de öznesi biz olacağız!” dedi. Nurgül TARIM basın açıklamasında, “Bugünden başlayarak mücadelemizi, yepyeni bir evre ye taşıyoruz! Erdoğan ve uyguladığı siyaset gösterdi ki, kadınların tüm dünyada mücadele ile elde ettiği uluslararası bir kazanım olan İstanbul sözleşmesi, erkek siyasetinin keyfiyetiyle yok sayılabiliyormuş! Tarihimizden aldığımız dirençle ile diyoruz ki, 1Temmuz itibariyle, sokaklarda, alanlarda verdiğimiz mücadeleyi, erkek siyasetinin hayat bulduğu meclisi de kapsayacak şekilde büyüteceğiz! Kadınlar artık, siyasetin tüm alanlarını devralmalıdır. Devralacağız!” dedi

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bodrum’da İstanbul Sözleşmesinin Fesh Edilmesi, Protesto edildi
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!