DEVA partisi Bodrum İlçe Başkanı Mehmet Billorer Marmara İşitme Engellileri Derneği’ne ziyarette bulundu.

featured


BODRUM SICAK HABER – Dernek başkanı Şebnem Şen’e konuk olan Billorer bölgede bulunan işitme engellilerin sorunları ve beklentileri konusunda bilgi alışverişinde bulundu.
Billorer Yaptığı açıklama da; Engelleler konusunda Dernek Başkanı Şebnem Şen Hanım’la görüşmelerimiz çok olumlu geçti. Toplantıda empati yapma fırsatı buldum. Bölgemizdeki İşitme engellilerin sorunlarını ve beklentilerini Dernek başkanım Şebnem Şen’den kapsamlı bir şekilde dinledim. Birlikte neler yapabiliriz İşitme engelli bireylerin hayata, sosyal yaşama ve iş dünyasına daha katılımcı olmak için yapılabilecek çalışmaları değerlendirdik. Önümüzdeki günler de bu çalışmaları daha geniş tabanlı değerlendireceğiz dedi.
Marmara İşitme Engellileri Derneği Başkanı Şebnem Şen yaptığı açıklama da;
DEVA partisi Bodrum İlçe Başkanı Mehmet Billorer’in ziyareti bizi mutlu etti. Derneğimiz ve üyelerimizin sorunlarını kendisine ilettik güzel biz toplantı oldu. Bize DEVA partisi Engelli politikalarını ve Bodrum da iş birliğinde neler yapılabileceğini anlattı. Kendisine ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz dedi

Bodrum İçe Başkanı Mehmet Billorer Engellilere yönelik hazırlanan DEVA partisi politikaları paylaştı.

DEVA Partisi Engellilere yönelik parti politikaları
Engellilerin haklarının tanınmasını eşit yurttaşlık ilkesinin bir gereği olarak görmekteyiz. Engellilerin hayatını kolaylaştıracak altyapı sorunlarını öncelikle ele alacak, istihdam ve eğitim konularındaki haklarını gözetecek bir program oluşturacak, sosyal, kültürel ve ekonomik ihtiyaçlarına dönük politikaları ivedilikle hayata geçireceğiz.
Engellilerin çalışma hayatı da dahil toplumsal hayata tam katılımlarını sağlayacağız.
Engelli bireylerin yetkinlikleri ve yapabilecekleri işlere ilişkin bilgileri de içeren bir veri tabanı oluşturarak yetkinliklerine uygun eğitim almalarını sağlayacak ve istihdam edilebilirliklerini artıracağız.
Sosyal sorumluluk projeleriyle engellilere yönelik mesleki eğitimler ve sertifika programlarını teşvik edeceğiz.
Engelli bireylerin yazılım, kodlama, siber güvenlik, e-ticaret uzmanlığı, büyük veri yöneticiliği gibi kalifiye eleman olarak istihdamını sağlayacak projeler geliştireceğiz.
Şehirlerin, kamu binaları başta olmak üzere iş yerlerinin ve toplu taşıma araçlarının engellilerin kullanımına uygun hale getirilmesi için erişilebilirliği süratle sağlayacağız.
Engelli bakım ve kreş evleri açarak ailelere sosyal destek sağlayacak, engellilerin ve bakıma muhtaç yaşlıların günü birlik yararlanabileceği bakım evleri açarak bu kişilerin ailelerinin günlük ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olacağız.
Engellilere yönelik sivil toplum örgütlerini destekleyerek, engelli aileleri arasındaki dayanışma ve yardımlaşmayı arttıracağız. Engelli ailelerine yönelik psikolojik destek sağlayacağız.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
DEVA partisi Bodrum İlçe Başkanı Mehmet Billorer Marmara İşitme Engellileri Derneği’ne ziyarette bulundu.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!