Halk Sütümü Çöp Sütümü?

photo_2021-11-18_18-43-30

BODRUM SICAK HABER – Dereköy çöplüğünde yüzlerce küçükbaş ve onlarca büyükbaş hayvan, çöplüğü mera olarak kullanılması görmezden geliniyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne ait Bodrum’da bulunan 2 büyük çöplükten biri olan. Dereköy çöplüğünde yüzlerce küçükbaş ve onlarca büyükbaş hayvan, çöplüğü mera olarak kullanıldığı gözlemlendi.

İddialara göre Meraya giden yol üzerine bulunan bir markette ‘’doğal otlayan keçilerin sütü satılmaktadır.’’ Yazdığı söyleniyor. Bu durumu Bodrum Belediyesi ve Muğla Büyük Şehir belediyesindeki yetkililerin görmemesi, halkın tepkisini çekiyor.

Dünya kovid-19 hastalığıyla başa çıkmaya çalışırken, evsel, tıbbi atıklar ve maskelerin atıldığı arazide, hayvanların bu çöplüğü Mera olarak kullanması başta merada otlanan büyük ve küçük baş hayvanlar olmak üzere insanlarda olumsuz etkileniyor.

Çöplüğün kapısında Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin görevlilerinin durduğu bu çöplük, Bodrum Belediye’ si tarafından görmezden gelinmesi ve Bodrum’da halk sütü dağıtılması akıllarda soru işareti bırakıyor.

Exit mobile version