MUĞLA  ZEYTİNYAĞINDA OSCARLARINI SEÇİYOR

WhatsApp Image 2022-03-30 at 10.57.35 (1)

BODRUM SICAK HABER – Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bu yıl üçüncüsü yapılacak olan Zeytinyağı Kalite Ödül Töreni 1 Nisan 2022 tarihinde saat 14:00’da Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi AKM 15 Temmuz Şehitleri salonunda yaklaşık bin kişinin katılımıyla gerçekleşecek. Muğla’nın Zeytinyağı Oscarlarının belirlendiği yarışmaya bu yıl 132 üretici katılım gösterdi. Mesut Yar’ın sunumu ve Mehtap Bayri’nin katılımıyla renkli geçecek olan ödül töreninde müzik, halk oyunları, zeytinyağı hakkında kısa bilgilendirmeler ve heyecanla beklenen ödül töreni gerçekleştirilecek.

Zeytin üreticisi, işletme kayıt belgeli zeytinyağı sıkım fabrika sahipleri ve marka sahiplerinin katılım gösterdi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Laboratuvarında Kimyasal Analizden geçirilen   Zeytin Dostu Derneği ile  Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden katılan panelistlerin yaptığı tadım etkinliği ile duyusal analizden geçirildi. Kimyasal ve Duyusal analizden geçerek ödüllendirilmeye hak kazanan zeytinyağlarımız açıklanacak ve Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen belgeler ile madalyaları üreticilerimize ve firmalarımıza teslim edilecek.

Yarışmamıza 132 adet başvurunun 92 adet başvurusu % 100 memecik zeytinyağı geri kalan başvurular ise Gemlik, , Ayvalık, Domat çeşitlerinden oluşmaktadır. Muğla İlinde Zeytin varlığının büyük çoğunluğuna ev sahipliği yapan Milas İlçesinden en çok başvuru yapıldı. Menteşe, Yatağan, Bodrum, Ula, Köyceğiz, Dalaman, Fethiye, Seydikemer, Kavaklıdere, Ortaca, Datça ilçelerinden katılım gerçekleşmiştir. Ayrıca başvuru yapan yarışmacıların 20’si kadın zeytinyağı üreticisidir.

Kalite sınırları Zeytinyağı Tebliğine göre belirlenen yarışmada birden fazla ödül sahibini buluyor.  En kaliteli yağlar Jüri Özel Ödülü alarak altın, gümüş ve bronz kategorilerde ödül veriliyor.

İl Müdürü Barış Saylak “Bu yıl 3.’sünü düzenlediğimiz Zeytinyağı Kalite Ödül Töreni her geçen gün büyüyerek devam ediyor. AB coğrafi işaret alan ülkenin ilk ve tek tescilli zeytinyağına sahip Milas Zeytinyağı ülkeye ve Muğla’ya gurur yaşattı. Muğla zeytin ve zeytinyağına sahip çıkarak bunu Zeytin Hasat Şenliğinde, yakında düzenlediğimiz Zeytincilik Çalıştayında ve zeytinle ilgili her çalışmada birlikte olarak gösterdi. Dünya mutfağının vazgeçilmezi zeytinyağının Oscarlarını belirlediğimiz, coşkuyla kutlayacağımız Zeytinyağı Kalite Ödül Törenine tüm zeytin dostu ve zeytinyağı severleri Muğla’ya bekliyoruz.”  dedi.

AB coğrafi işaret alan ülkenin ilk ve tek tescilli zeytinyağına (Milas Zeytinyağı) sahip Muğla’da coşkuyla yapılacak olan Zeytinyağı Kalite Ödül Törenine tüm herkesi davet ediyoruz.

 

Exit mobile version