BODRUM’DA 8 MART ETKİNLİKLERİ MOR CEPKEN ŞÖLENİ İLE BAŞLADI

BODRUMDA 8 MART ETKİNLİKLERİ MOR CEPKEN ŞÖLENİ İLE BAŞLADI (1)

BODRUM SICAK HABER – Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri, Herodot Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Mor Cepken Şöleni ile başladı.

Türk Kadın Akademisyenler Birliği (TURKKAB) üyesi akademisyenlerin konuşmacı olarak yer aldığı panele; Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Başkan Yardımcıları Ummahan Yurt ile İlknur Ülküm Seferoğlu, Eski Devlet Bakanı İmren Aykut, Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Kadın Kolları Başkanı Umut Anıl Özdoğan, TÜRKKAB Başkanı Prof. Dr. Mualla Uydu Yücel, Prof. Dr. Günseli Öztekin Gelgel, Prof. Dr Pınar Ülgen, Doç. Dr. Münevver Ebru Zeren, Dr. Öğr. Üyesi Dilara Uslu, Dr. Öğr. Üyesi Fatma Aysel Dıngıl Ilgın ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış konuşmalarıyla başlayan panel, Mor Cepken’i Anlatan Video Gösterimi ile devam etti. Türk Kadın Akademisyenler Birliği (TÜRKAB) Başkanı Prof. Dr. Mualla Uydu Yücel programın oluşmasında emeği olan herkese teşekkür ederek Türk Kadın Akademisyenler Birliği hakkında kısa bilgiler verdi.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras konuşmasında gelinen süreçte kadının toplumdaki yerinin bu kadar çok tartışıldığı bir süreçte, şiddetin bu kadar ön planda olduğu süreçte bu paneli ve bunun gibi etkinlikleri düzenlemenin aslında kendilerinin biraz da bu konuda bilgi sahibi olmasıyla başladığını ifade etti.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Kadın tamamıyla eşit yönetime katılmalı. Şu an Bodrum Belediye Başkanlığında iki tane Başkan Yardımcım var. Mümkün olduğu kadar çok kadın müdürümüz var. Belediyemizin büyük bir yüzdesi kadın çalışan. Öncelikle onların haklarını, pozisyonlarını güçlendirmeleri gerekiyor.” diye konuştu.

“Kadın Sığınma Evini hizmete soktuk”

Kadın sığınma evini de geçtiğimiz hafta itibariyle hizmete soktuklarını söyleyen Başkan Ahmet Aras, “Artık Bodrum’da da bir kadın sığınma evimiz var. Ben, çok önemli bir eksiğin tamamlandığını düşüyorum. Üç senedir bazı sebeplerle faaliyete geçirememiştik. Ama geçtiğimiz hafta itibariyle onu da faaliyete geçirdik.” dedi.

Yaklaşık 5 saat süren ve Bodrum Belediyesi sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanan program, müzik dinletisinin ardından sona erdi. Bodrum Belediyesi’nin düzenlediği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programı aşağıdaki etkinliklerle devam edecek.

7 Mart 2022

Tiyatro: Kurdele Ya Da Artı Sonsuz (Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları)

Saat: 20:00- Nurol Kültür Merkezi

8 Mart 2022

Fotoğraf Sergisi: Bodrum Belediyesi Sözlü Tarih Çalışmaları “Anılarla Bodrum Sohbetleri” Çalışma Grubu

Geçmişten Günümüze Bodrum’da Kadın ve Yaşam- Sergi Açılışı

Saat: 10:30- Trafo Kafe

YEEP Basın Toplantısı

Saat: 11:00- Trafo Kafe

Katılımcılar: Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Belediye Başkan Yardımcıları Ummahan Yurt, İlknur Ülküm Seferoğlu, Kadın Koalisyonu Koordinatörü, İlknur Üstün, Avrupa Kadınlar Lobisi Uzman Dr. Selda Acuner, RWI Program Danışmanı Bahar Özden Coşgun

9 Mart 2022

Resim Sergisi: MSKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Kadın Sanatçılar Sergi Açılışı

Saat: 13:00 – Herodot Kültür Merkezi

Söyleşi: Sanatta, Siyasette ve Hayatta Kadınların Yolculuğu

Saat: 14:00 – Herodot Kültür Merkezi

Katılımcılar: Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Eski Bakan İmren Aykut, Şair/Akademisyen Yelda Karataş, Gazeteci /Yazar Ayşe Düzkan, Akademisyen Doç. Dr. Esra Sağlık, Müzisyen/ Yazar Jehan Barbur, Sporcu Yeliz Yılmaz

10 Mart 2022

Tiyatro Oyunu: Hayal Satıcısı- Berna Laçin

Saat: 17:00 Nurol Kültür Merkezi

11 Mart 2022

Konser: Neveser Kadın Topluluğu

Saat: 20:00 Herodot Kültür Merkezi

Exit mobile version