Yakaköy Yangın Şüphelileri Tutuklandı

WhatsApp Image 2022-04-19 at 16.00.56

BODRUM SICAK HABER – Bodrum’da ormanlık alanda çıkan ve yaklaşık 3 hektarlık alanın zarar gördüğü yangınla ilgili gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Tutuklu şahıslardan birinin, ihtiyaç gidermek için gittiği yerde yangın çıkardığı iddia edildi.

Bodrum Yakaköy Bölgesini Dereköy yönüne bağlayan   Dedeler mevkiinde 17.04.2022 günü saat: 04.30 sıralarında meydana gelen ve aynı gün 19.30’da söndürülen yaklaşık 3 hektarlık alanın yanmasına sebep olan olayla ilgili olarak Asayiş Büro Amirliğince yapılan araştırmalar neticesinde yangının başladığı alandan geçiş yapan 48 T 7218 plakalı aracın giriş yaptığı, araç geçişinden 10 dakika sonra yangının başladığı, araç içerisinde Ö.Ö(1992-Bodrum-Kepçe Operatörü), S.D(1996-Bodrum-Taksi Şoförü) ve Y.T(1976-Bodrum-Marangoz) isimli şahısların bulunduğu tespit edildiği ve şahısların Yakaköy ve Gümüşlük mahallelerinde yakalanarak gözaltına alındı.

Şüphelilerden Ö.Ö alınan ifadesinde “kayınbiraderi olan S.D ile birlikte 48 T 7218 plakalı aracı kullanarak alkol almak için  yangının başladığı yer olan Dedeler mevkiine gittiklerini, giderken ortak arkadaşları olan Y.T isimli erkek şahsı da yanlarına aldıklarını, yangının başladığı yer olan bu mevkide eşine ait tarla statüsünde bulunan yaklaşık 6 dönüm arazinin bulunduğunu, bahse konu yerde araç içerisinde alkol aldıkları esnada Y.T’nin tuvalet ihtiyacını karşılamak için araçtan indiğini, ormanlık alanın içerisine girdiğini, Y.T’nin ihtiyacını giderip tekrar araca döndüğü esnada ihtiyaç gidermek için girdiği alandan alevlerin yükseldiğini, araca biner binmez kendisini evine bırakmaları yönünde ısrarcı olduğunu” beyan etti. Diğer şüpheliler Y.T ve S.D ise alkollü olmaları sebebiyle yangın olayına dair herhangi birşey hatırlamadıklarını beyan ettiler.

İfade işlemlerinin ardından Bodrum Adliyesi’ne sevk edilen 3 şüpheliden Y.T. kasten orman yangınına sebep olma, Ö.Ö. ve S.D. ise taksirle orman yangınına sebep olma suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yetkili mercilerce  “Şüpheli şahısların yangının gerçekleştiği bölgede başkaca bir arazilerinin bulunup bulunmadığı ile ilgili Tapu Müdürlüğü ile gerekli yazışma yapılıp gelişme olması halinde ayrıca bilgi verileceği öğrenildi.

Ö.Ö, Y.T ve S.D isimli şüpheli şahısları elleri kelepçeli gören aile yakınları ise adliyede baygınlık geçirdi.

Exit mobile version