Bodrum’da Siyasetin Ana Gövdesiyiz “Sorumluluğumuz Büyük”

featured

BODRUM SICAK HABER – Öncelikle Bizleri Bodrum Halkıyla buluşturduğunuz için çok teşekkür ederim. Size de yayın hayatınızda başarılar dilerim.
Bodrum Sıcak Haber: Nasıl Bir Bodrum Hayal Ediyorsunuz?
Halil Karahan: Bodrum 3500 yıllık bir kent, Bodrum sevginin, barışın, hoşgörünün başkenti dediğimiz Bodrum’da, bu geleneğin bozulmamasını temenni ediyoruz. Ancak; takdir edersiniz, Devletimizin yapmakla yükümlü olduğu, Eğitim, Sağlık, Güvenlik, Kamu Personelinin mutluluğu penceresinden daha yaşanabilir daha hizmetlerin koordine olduğu, yani Büyükşehir, İlçe Belediyesi ve Devlet kurumlarının daha koordine içinde olduğu bir yönetim gerekiyor. 20 yıllık iktidar yönetiminde Mazı’dan Akyarlara kadar, ortada bir eser yok. Yani yapılmış, bitmiş, halkın kullandığı bir hizmet yok.
Baktığınız zaman tapu kirada, yani özel bir şahsın kirasında. Nüfus müdürlüğü kirada, yani Bodrum gibi bir yerde devlet kurumları kirada. Çalışan kamu personelleri, doktorlarımız, öğretmenlerimiz, kolluk kuvvetlerimiz mutsuz. Yani konut ihtiyaçlarından dolayı mutsuz. Ve adım adım bu son geldi.
Bunların mutlu olması esnek bir yapı ile turizm bölgesi turizm alanı ilan ediyorsanız, turizmin getirdiği bir yük vardır. Bu yükün tamamını Öğretmenlere, Doktorlara, Polislere, Sağlık Çalışanlarına Kolluk Kuvvetlerine kısaca kamu personellerini kendi başına bırakmamız doğru değil. Bu konuda ben bütün Devlet kurumları göreve çağırıyorum. Acil ve ivedi olarak bir lojman üretimi yapmaya çağırıyorum. Alan var Bodrum’un yaklaşık % 80’i hala kamusal alan % 18 ile 20 kadar bir alan şahıslara ait imarlı alanlar.
İçindeki sit alanlar, meralar, ormanlar veya orman vasfını kaybetmiş alanların toplamı da ortalama %58 civarında. Kızılağaç, Mumcular, Yokuşbaşı, Umurça’nın üst kısımlarındaki alanlarda en az 700 800 konutluk bir kamu lojmanı yaratılmalıdır. Bu da Devletin görevidir. Burada siyasetçilere de görev düşerse parti ayrımı yapmaksızın bütün siyasetçiler o görevi üsteleneceklerdir. Düşünün Hastane yapıyoruz, çalışacak doktoru yok. Son alan taşeron firma inşaatı tamamlamak üzere ancak çalışacak personel bulunabilecek mi? Doktorundan ambulans şoförüne kadar personel hazır mı. Eğer bir kolluk kuvveti mutsuzsa görevini laikiyle yapamaz. Bir öğretmen mutsuzsa eğitimini laikiyle yerine getiremez. Bodrum gibi dünya markası bir yerde görev yapacak 10 çalışacak biri eşi de çalışsa dahi Bodrum’dan borç içinde ayrılmak durumunda kalabilir.
Son 35 yılda Bodrum’un en ciddi hizmet, en büyük yatırımı Milas – Bodrum Havalimanıdır. Oda Doğru Yol Partisi ile SHP döneminde 1997 yılında yapılmıştır. Tabii spor salonları yollar yapılmıştır birkaç şey daha ama en ciddi Devlet yatırımı 1997 yılında açılan havaalanıdır. Oda koalisyon döneminde Sayın Süleyman Demire ile Rahmetli Erdal İnünü’yü saygı ile anıyorum. Bir de o dönem Muğla Milletvekilimiz Sayın Erman Şahin, Bayındırlık bakanıydı Milas – Bodrum’a ortak kullanılmak üzere o dönemde havalimanı yapıldı. 1997’den bu zamana kadar, 7- 8 senedir 3 kilometrelik Yalıkavak yolu yapılamadı daha. Başla bitirme. Bir gençlik merkezi var. 4 bakan 4 tane de İlçe başkanı eskitti. Yani temelleri atıldığında Suat Kılıç Spor Bakanıydı, bitti bitiyor bitmedi bitmek üzereyken bir daha tadilat girdi. Ölçüler uygun değil. Spor salonunda voleybol, basketbol, hentbol oynanır. Ölçüler uygun değil.
Bunu yaparken herhalde müteahiti yurdun bir tarafında getirdiler ne bir fizibilite yapıldı ne bir şey yapıldı. Bakıldığı zaman Hentbol takımımız 30 yıllık Binnaz Karakaya Tesislerinde Uluslararası maç oynuyor. Eski Başkan Mazlum Ağan zamanında bir hayırseverin yaptırdığı bir salon. Anlatmaya çalıştığım Bodrum, Türkiye gayri safi milli hasılatının % 4’üne hizmet ediyor. % 4 nünü buradan gönderiyor. Bunun karşılığında da alması gerekeni almıyor.
Bu anlamda baktığınız zaman özellik 1994- 1995 döneminde açılan yeni belediyeler ile Bodrum 10 Belediye ile yönetilmeye başlandı. 2014 yılında Büyükşehir yasası ile tek belediyeye düştü. Buradan açık ifade edebilirim ki 10 belediye çok Tek belediye az. Bunun doğru bir şekilde planlanması lazım.
Doğru bir şekilde nüfus ve prodeksiyona göre yeni yerel yönetimler oluşturulmalıdır. Çünkü baktığınız zaman Bodrum Belediyesi Mazının en ucundaki 2 tane eve temizlik hizmeti götürmek zorundadır. Muski, Akyarların en tepesindeki en ucuna da suyu götürmekle yükümlüdür. Bu hizmetlerin daha yerelleşmesi gerekmektedir. Yerel hizmetler ne kadar merkezileşir ise o kadar yavaşlıyor, o kadar halkımızın mağduriyeti artıyor.
Yine baktığınız zaman 2014 yılında kapandığı zaman Turgutreis Belediyesi 50 yıllık bir belediye idi. O süre zarfında son dönemini CHP olarak bizim yönettiğimiz bir Belediye’de bir tek arıtma tesis alanı yeri yoktu. Turgutreis gibi bir yerin ilçe olsun ilçe olsun diye dilekçe toplanılan. Olsun evet bir itirazımız da yok ama bir arıtma tesis alanı yok. Takdir edersiniz arıtma tesis alanı için 13 kurumdan görüş alıyorsunuz, ÇED raporları, süreç, Dünya Bankası kredisi ile yapılan 4,5 5 yılda ancak tesisin yeri kabulü geldi. Yani 2014 de başlayan süreç 2018 Kadar sürdü yerin tespiti ve onaylanması, 2020 yılında atılan temel ile Turgutreis arıtma tesisi, gümüşlük bölgesi, peksimet, dereköy, akyarlar, islamhaneleri o bölgeyi kapsayacak 600 milyonluk bir yatırım geliyor. Şimdi bir alt yapı çalışması yapılırken, mağduriyetin olmaması düşünülemez. Tabi ki halkımız haklı vatandaşımız haklı burada az mağduriyet ile bu tesis sonuçlandırılacaktır. Kademe kademe turizm sezonun da üst yapıda düzeltmeler yapılacaktır. Büyükşehir ve İlçe belediyesi işbirliği ile beraber müteahhitle koordine olarak özellikle ana arterlerde geçici çözümler bulunacak ancak kış döneminde, tamamlandıktan sonra asfaltlanarak bu sorun çözülecektir. Halkımız haklı bir taraftan da baktığımız zaman 600 milyonun üzerindeki bir yatırım ve yaklaşık 300 bin kişiye hizmet edecek olan bir arıtma tesisinin inşaatında da mağduriyetin olmaması çok düşünülemez. Bunu minimize etmek en doğrusu. Yine Turizm bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi koordinasyonu ile başlayıp Torba Yalıçiftlik, Kızılağaç’daki arıtma da deneyimsiz bir müteahhitle yola çıkmıştır Turizm Bakanlığı ve inanılmaz bir mağduriyet yaşamıştır o yöre halkı ve Torba Kızılağaç çevresi. Ancak 1.5 2 ay önce değişen müteahhitle beraber konusuna daha hakim bir müteahhit. Bizim tanıdığımız biri değil ancak orada seyahat ederken çalışmaların yürüdüğünü görüyoruz. Bodrum büyüyor 30 -40 milyona evler atılıyor ancak altyapı sorunu da sokağa taşıyor. Bunun önüne geçme çabası içerisindeyiz. Görev süremizde geçmiş dönemlerdeki ayrışma kavgadan gürültüden uzak kalarak siyasi yolumuza devam ediyoruz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bodrum’da Siyasetin Ana Gövdesiyiz “Sorumluluğumuz Büyük”
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!