Bodrum’da 2962 Adet Mühürlenmiş Kaçak Yapı Var

featured

BODRUM SICAK HABER – Bodrum Belediye Başkanı uzun süredir şikayetlere konu olan kaçak yapılar ile ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Başkan Aras, Belediye sınırları içinde sayısı binleri bulan kaçak yapılarla mücadelelerin sürdüğünü ancak süreçte yetkilerini aşan bazı prosedürler sebebi ile yıkımları zaman içinde yapabileceklerini anlatan bir paylaşım ile Bodrum Halkına şu şekilde seslendi.

Değerli Bodrumlular günaydın. Bu sabah sizlerle, Bodrum’un en önemli sorunlarından biri olan KAÇAK YAPILAŞMA ile ilgili bazı gerçekleri paylaşacağım ve böylece sizler, kanun tanımaz Bodrum düşmanları ile hangi koşullarda mücadele ettiğimizi bilmiş olacaksınız. Bugün itibarıyla kısmen veya tamamen YIKIM KARARI ALINMIŞ kaçak yapı sayısı yaklaşık olarak 1810 adet fakat, bu yapıların yıkım işlemlerinin gerçekleşmesi, idari ve hukuki süreçler nedeniyle 6 – 14 Ay arasındaki bir zamanda mümkün olabilmekte. Yani ortada yıkmayan bir belediye yok, yıktırmayan bir süreç var. Yine bugün itibarıyla, imara aykırı veya kaçak olduğu için MÜHÜRLENMİŞ yapı sayısı, yaklaşık olarak 2962 adet. Bu durumdaki yapılarda mühüre rağmen inşaata devam etmenin cezası ise, 6 aydan 3 yıla kadar hapis veya adli para cezası. Bu ceza ise bence, kesinlikle caydırıcı değil fakat, bu gerçeği değiştirmekte bizim yetkimiz dahilinde değil. 650 milyon M2 büyüklüğündeki Bodrum Yarımadası genelindeki kaçak yapılaşma ile mücadele eden Kaçak Yapı ve Kontrol Büromuzdaki personel sayısı; 12 teknik, 12 büro ve 4 zabıta personeli olmak üzere, toplam 29 kişi. Yıkım Büromuzdaki personel sayımız ise 5 teknik ve büro, 1 iş makinesi operatörü olmak üzere toplam 6 kişi. Yıkım İşleri için bünyemizdeki iş makinesi sayısı ise 1 adet. Bu nedenle yıkımlar için mecburen Fen İşleri ve Destek Hizmetleri birimlerimizin iş makineleri de kullanılmakta ve bu durum, birimlerinizin planlı iş programlarını aksatmakta. Bu gerçeklerin doğrultusunda, Bodrum’un her yerindeki kaçak yapılaşma ile olması gerektiği gibi mücadele edebilmemiz için devletimizin; yasal süreçleri hızlandırması, cezaları ağırlaştırması ve yıkım ekibi ile iş makineleri desteği sağlaması, ŞARTTIR. Ayrıca yaklaşan seçimler öncesinde, “Yeni bir imar affı beklentisi” var. Kaçak yapılaşmanın ödülü haline gelmiş olan bu beklentinin de kesin olarak ortadan kaldırılması şart. Şerefli polisimizin, memurumuzun, esnafımızın fahiş kiralar nedeniyle sokakta kalma tehlikesi yaşadığı Bodrum’da haksız kazanç peşinde koşan gözü dönmüşlerin kaçak yapılaşmayla servet sahibi olmaları, bir Bodrumlu olarak en çok beni üzüyor. Mücadele gücümüzün bu sorundan çok daha büyük olması şart.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bodrum’da 2962 Adet Mühürlenmiş Kaçak Yapı Var
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!