Bodrum’un DEVA’sı Olmak Boynumuzun Borcudur

featured

BODRUM SICAK HABER – Biz hep beraber önce Bodrum’un sonra ülkemizin umuduyuz.

Yıllarca Turizmci olarak en üst kademelerde çalışmış ve şimdilerde iş hayatıma girişimci ve eğitimci kimliğimle devam ediyorum. Ülkemizin gelmiş olduğu noktada sorumluluk alarak siyasete girmeye ve ülkemiz için görev almamızı zorunlu hale getirmiştir.  Şunun iyi bilinmesi gerekir ki Deva Partisi İlçe Başkanlığı olarak Bodrumu kucaklamak için yola çıktık. Biz sadece herhangi bir kesimi mağlup etmek için değil tüm Bodrumun sorunları dinleyerek, danışarak, istişare ederek ve çözüm üreterek gerekli çalışmaları yapmak ve takipçisi olmak için yola çıktık. Özellikle bu yolda yönetimimle birlikte çalışmaya her geçen gün daha kararlı olarak devam ediyoruz.

Bize soruyorlar neden siyasete girdiniz diye?

Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan’ın sürekli belirtiği gibi içinde bulunduğumuz ülkede insanlar aç, yoksulluk her geçen gün artıyor, gelir adaletsizliği almış başını gidiyor, emekli, işçi, memur, esnaf, turizmci, çiftçi, gazeteciler,  devletin sağlaması gereken insanca yaşama hakkını kötü yönetim eliyle kaybetmiş. Bu yönetim yüzünden çiftçi ekip biçemez, turizmci gelecekten ümidini kesmiş, esnaf siftah bile yapamadan kepenk kapatıyorken artık durmak yerine çalışmak zamanının geldiğini görerek siyasete girdik. Ülkemiz genelinde ki sorunlara baktığımız da ise hukuk en başta olmak üzere hemen her alanda sıkıntılar günden güne büyüyor. Gençler işsiz ve gelecekten umutsuzlar. Geleceklerini yurt dışında görmeye başlamışlar. Buda beyin göçünün yanında mesleki bilgi ve beceriye sahip her alanda ki yetişmiş iş gücümüzün kaybolması demek. Sağlık hakkına ulaşabilmek her geçen gün zorlaşıyor. Devlet okullarının eğitimde ki kalitesizliği gençlerimizin yarışına sahne olan sınavlarda büyük bir eşitsizliğe ve adaletsizliğe neden oluyor. Anne babalar ise çocuklarının iyi eğitim alamamasından, karınlarını doyuramamaktan, yarınlarından korkuyorlar. Medya ise her geçen gün susturuluyor, ekranlar kararttırılıyor. Yandaş medyayı izlediğinizde ise bambaşka pembe tablo ile karşı karşıya kalıyoruz. Açık oturumlarda bile ülkemizin yetişmiş profesörleri doğruları anlatmak yerine öğretilmişleri anlatıp onları savunmak zorunda kalıyorlar. Dahası gazeteciler tutuklanıyor. Düşünce özgürlüğü tamamen ortadan kaldırılmış durumda. Sürekli gündemde olan başka bir konu ise kadınlarımızın maruz kaldığı şiddetin bir türlü çözülemiyor olması.

Tüm bu olumsuzluklara ve yaşananlara seyirci kalmamak adına Deva ailesinin çatısı altında çalışmaya, çözüm olmaya, halkımızla genel merkezimiz arasında köprü olmaya karar verdim ve siyasete girdim.

Deva Partisi Ne Yapmak İstiyor?

Deva olarak biz borcumu ödeyemiyorum diyen ne yapacağımız şaşırdık diyen çaresiz vatandaşlarımızın her zaman yanında olacağız. Yoksulluğa terk edilen fedakâr çiftçimizin yanındayız. 40 günlük yoğun turizm sezonu geçirip 12 ay geçinmek zorunda kalan turizmcimizin yatırımcımızın yanındayız. Yerel basının sorunlarını bilen ve çözmek için çözümlerle her zaman yanındayız. Bunca yıl çalışıp emekli olan ancak yoksulluğa mahkûm edilen emeklimizin yanındayız. Yine bu bağlamda emeklilikte yaşa takılan ama hiçbir yerde iş dahi bulamayan milyonların yanındayız. Her gün ölüm korkusu yaşayan kadınlarımızın yanındayız. Sağlık çalışanlarımızın yanındayız. Üretim yapan, yatırım yapan, ekonomimize can katan ama yaşadığı sorunları kısık sesle konuşmak zorunda kalan sanayicimizin girişimcimizin yanındayız.

Memurun, işçinin, üreticinin, iş adamlarının, yatırımcının, esnafın, ticaret erbabının tüm dertleri ile dertlenip çözüm yolları üzerinde çalışıyoruz. Daha iktidar olmadan bile iktidara geldiğinde yapacaklarını anlatan tek partiyiz.

Partimiz kendi logosu ve amblemiyle, seçimlere girme kararı aldı. Bu kararla çok olumlu tepkiler almaya başladık. Hiçbir parti genelde sadece bir bakanlık almak için, yerelde ise belediye meclisine girmek için kurulmaz. Hedef her zaman iktidar olmaktır. Bu nedenle yeni yapılacak seçimlerde Deva damlaları halkımızın mühürleriyle hedefine koşacaktır.

Bodrumda Biz Neler Yapmayı Planlıyoruz?

Yeni kurulan bir parti olmamıza rağmen Bodrumda kısa sürede kuruluşumuzu Genel Başkanımızın da katıldığı kongre ile tamamladık. Bodrum İlçe Başkanlığı olarak Bodrumun sorunlarına eğilmeye ve çözüm odaklı çalışmalar yapmaya başladık. Bu konuda yeni üyeler kaydederekte sürekli büyümeye devam ediyoruz. Yakın süreçte olması muhtemel genel ve yerel seçimler için son hızla hazırlıklarımıza devam ediyoruz. Tüm kesimleri bu anlamda partimize bekliyoruz. Üye olsun yada olmasınlar mutlaka fikirlerinden yararlanmayı arzu ediyoruz.

Bodrumun sorunlarına gelince baktığımızda yıllarca üstüne koyarak artan sorunlar yumağına sahip bir turizm kenti. Beklentiler çok ama karşılayacak ortamın hazırlanması için gerekli olan irade ve destek yok. Marka Turizm şehri Bodrum diyoruz ama marka olmanın çok uzağında olduğumuzu göremiyoruz. Sağlıktan eğitime, trafikten turizme, belediyecilikten hizmetlere, ticaretten tarıma, kadar birçok alanda çözüm bekleyen sorunlara sahip olan ilçemizde Deva olarak çözümün her zaman bir parçası olmaya adayız. Biz bilsekte dinlemeyi, bir bilene danışmayı, çözüm odaklı olmayı, her kesimle kucaklaşmayı kendimize yol haritası olarak görüyoruz. En önemli konumuzun Bodrum Deva Partisi ilçe başkanlığı olarak sorunları çözmek ve daha neler yapabiliriz üzerinde durmak olduğunu biliyoruz ve böyle bilinmesini de özellikle istiyoruz.

Acil çözüm bekleyen Bodrumun sorunları en hızlı şekilde ortak akıl ile istişare ile çözüme kavuşturulmalıdır. Şehrin trafiği ile ilgili sorunlar değişik alternatifler oluşturularak çözülmelidir. Toplu taşım ile ilgili iyileştirmeler ile buraya insanlarımız yönlendirilmelidir. Bodrumun yeni devlet hastanesi dün bitirilmeliydi. Bugün bitmeli ama asla yarına kalmamalıdır. Yaya kaldırımları ve bazı noktalarda işletmelerin işgal ettikleri alanlardan dolayı ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır. Yeterince park alanlarının olmaması nedeniyle yapılan araç parkları çoğu zaman yürümeyi ve diğer araçların geçişini zorlaştırmaktadır. Belediyenin ve emniyetin bu konuyu ciddi şekilde çalışması şarttır. Süpermarketlerin çok fazla sayıda artması küçük esnafı bitme noktasına getirmiştir. Bununla ilgilide gerekli çalışmaları yaparak küçük esnafı koruyucu önlemler mutlaka alınmalıdır. Deva partisi olarak saydığımız acil çözüm bekleyen konularla ilgili yerel yönetimlerle çözüm odaklı olarak çalışmaya hazırız.

Halkımızın nefes alacağı, rahat bir gün geçireceği günübirlik tesisler yok denecek düzeydedir. Yeşil alanların oluşturulması, piknik alanlarının oluşturulması yapacağımız çalışmalar arasındadır. Sahillerin işgal edilmesi, sadece tesislerin kullanımı ile kimsenin faydalanmaması kesinlikle kabul edilemez bir durumdur. Sahillerimiz tüm vatandaşlarımızın yararlanması için yasayla da belirlenmiştir. Ancak yasanın uygulanması yine yerel yönetimlere düşmesine rağmen bir türlü uygulanmamaktadır. Kıyı kenar kanunun vermiş olduğu hak mutlaka halkımıza verilmeli ve kullanımları sağlanmalıdır. Bodrum ve çevresi düşünüldüğünde halkımızın rahat denize gireceği alanlar yok denecek kadar azdır. Bu konuda ki çalışmalarımız ilerleyen dönemde genel merkezimizin sunumlarıyla halkımızla paylaşılacaktır.

Turizme ve turizmciye beklediği değer ve destek mutlaka verilmelidir. Çok çeşitli yasalarla mesleğini sürdürmeye çalışan turizmcilerin mutlaka mesleki yasalarla desteklenmesi gerekmektedir. Sektör olarak bilinen ve bacasız sanayi olan bu sektörün meslek olarak da kabul edilmesi şarttır. Eğitilmiş elemanların sektörde kalması ve kaliteli hizmet anlayışının yerleşmesi gereklidir. Bu konuda da parti olarak çalışmalarımız devam etmektedir.

Bu vesile ile kendimizi anlatma fırsatı bulduğumuz Sıcak Haber ailesine de teşekkür ederim

Mehmet Billorer

Demokrasi ve Atılım Partisi

Bodrum İlçe Başkanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bodrum’un DEVA’sı Olmak Boynumuzun Borcudur
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!