2 Gündür Devam Eden Yangına Havadan Destek Artırıldı

featured

BODRUM HABER – Marmaris’de salı akşam saat 19.58’de Bördübet Mahallesi 17 adalar mevkiinde başlayan orman yangına karşı mücadele sabahın ilk ışıkları ile havadan müdahale ile bugün de devam ediyor.

Yüzlerce hektarlık bir alanda devam eden orman yangınına havadan 13 adet 3 ton detardant atabilen kırık arazi şartlarında yüksek manevra kabiliyetine sahip Air tracktor uçak ve 1 adet antonov  tanker yangın söndürme uçağı olmak üzere 14 uçakla yaklaşık 2 gündür süren havadan söndürme çalışmalarına bugün 27 helikopter 14 uçak katılacağı öğrenildi. Dün yapılan çalışmalarda görev alan 20 helikoptere ilave olarak bugün jandarmadan 7 helikopter söndürme çalışmalarına destek verecek.

Hava şartlarının ve ormanlık alan olması sebebi ile karadan da müdahale edilmeye çalışılan yangında çevre halkı da geceleri nöbet tutarak yangının yön değiştirmesi halinde önlem almaya çalışılıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2 Gündür Devam Eden Yangına Havadan Destek Artırıldı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!