Binlerce İnsan Yüzlerce Araç 14 Uçak ve 20 Helikopterle Yangına Müdahale Sürüyor

featured

BODRUM HABER – Marmaris’de dün akşam saat 19.58’de Bördübet Mahallesi 17 adalar mevkiinde başlayan orman yangına karşı mücadele sabahın ilk ışıkları ile havadan müdahale ile devam ediyor.
Yaklaşık 250 hektarlık bir alanda devam eden orman yangınına havadan 20 helikopter ve 14 uçak, karadan ise 688’i Orman personeli olmak üzere toplam 1494 personel katılıyor. 363 Kamu aracının katıldığı çalışmalarda 39 iş makinesi de karadan müdahalede yardım ediyor. Muğla Bodrum 911 saat 03.00 gibi 2 araç 8 gönüllü ile desteğe katıldı. Rüzgarın şiddetinin dün geceye oranla düşmesi nedeniyle alevlerin ilerlemesi kısmen durdu.
Uçak ve helikopterler sık sık yoğun dumanlık alanlara sorti yaparak yangının önünü kesmeye çalışıyor. Bölgeye Aydın, İzmir, Antalya, Denizli illerinden takviye ekipler sevk edilirken, bölgeye ulaşan ekipler karadan çalışmalarını sürdürüyor.
Yanan saha yoğun duman altında bulunurken, uçak ve helikopterlerin yoğun sorti yapması sonrası alevler şiddetini azalttı. Bördübet mahallesinde başlayan ve bir ucu Hisarönü körfezi, diğer ucu Değirmenyanı mahallesine kadar ulaşan yoğun duman nedeniyle görüntü mesafesi azaldı.

MARMARİS BÖRDÜBET MAHALLESİNDE BAŞLAYAN ORMAN YANGININA SABAHIN İLK IŞIKLARI İLE BİRLİKTE 14 UÇAK VE 20 HELİKOPTER İLE HAVADAN MÜDAHALE BAŞLADI. (AYKUT KURT – BEKİR TOSUN/MUĞLA-İHA) Muğla’nın Marmaris ilçesinde dün akşam saat 20.00’de Bördübet Mahallesi 17 adalar mevkiinde başlayan orman yangına karşı mücadele sabahın ilk ışıkları ile havadan müdahale ile devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Binlerce İnsan Yüzlerce Araç 14 Uçak ve 20 Helikopterle Yangına Müdahale Sürüyor
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!