Gümbet Esnafından Saat Uygulaması Talebi

featured

BODRUM HABER – Bodrum’un Gümbet Mahallesinde faaliyet gösteren işletmelerin sahipleri uygulanan saat kısıtlaması ile ilgili duygu ve düşüncelerini anlatmak için Belediye meydanında basın açıklamasında bulundular.

Gümbet’te faaliyet gösteren eğlence mekanı, restoran ve giyim mağazalarının işletmecileri, iş yapmaya başladıkları saatlerde müzik yasağı nedeniyle işletmelerini kapatmak zorunda olduklarını ve ekonomik olarak zor günler geçirdiklerini dile getirerek, yasağın daha geç saatlere esnetilmesini istedi.

Bodrum Belediye Meydanı’nda toplanan işletmeciler adına konuşan Yılmaz Mansuroğlu isimli esnaf yaşadıkları zorlukları şu şekilde dile getirdi, Mansuroğlu “Bizim tek amacımız evimize, çocuğumuza bir lokma ekmek götürmek. Biz hiçbir devlet kurumunu karşımıza almak istemeyiz. 2 yıldır pandemiden dolayı en çok rahatsızlık çeken sektör, turizm sektörü oldu. Biz bu sene çok ümitliydik. Birçok esnafımız kredi çekti, borç aldı, hanımının eşinin, çevresinin takılarını bozdurdu. Biz para kazanmaktan ziyade istihdam yaratmaya çalışıyoruz. Elbette sıkıntılar, sorunlar var. Bunu sadece kolluk kuvvetlerine bırakmadan kendi aramızda da istişarelerde bulunuyoruz. Kendi hatalarımızı ve sıkıntılarımızı gidermek için istişare yapıyoruz. Gümbet eğlencesiyle öne çıkmış bir yer. Burası Şırnak, Beytüşşebap değil gece 12.00’da hayat bitsin. Aksine buraya gelen turistler gece 12.00’dan sonra sokağa çıkıyorlar. 12.00’da hayat bitiyor. Bizim tek derdimiz bu sorunun bir an önce ortadan kaldırılması, mağduriyetlerimizin giderilmesi. İnanın, kirasını ödeyemeyen, elektriğini ödeyemeyen esnaf arkadaşlarımız var, utancından evine gidemiyor, bankalarla sıkıntıları var, herkesin evinde 10 tane 15 tane icra kağıdı var, icra dosyaları var, kredilerini ödeyemiyorlar. Personellerine maaş ödeyemiyorlar, Aramızda çocuğuna harçlık veremeyen arkadaşlarımız var. 12.00’da müzik yayını bitince orası terk edilmiş bir kasaba. Ben küçük esnafım, fast food tarzı yiyecekler yapıyorum. 3 tane işçiyle başladım, şimdi personeli çıkardım tek başıma çalışıyorum. Ne yapacağımızı şaşırdık.” Tek derdimiz tek sorunumuz devlet büyüklerimizden kısa vadede giderilmesini önümüzün açılmasını istiyoruz. Gümbet bodrumun eğlencesinin lokomotifi eğlence burada 12 den sonra başlıyor. İnsanlar giyinip kuşanıp o saatlerde dışarı çıkıyor. Esnaf olarak şikayetimiz çifte standartlıktan. Bodrum merkezde yalıkavak’ta eğer işletmeler 3 3,5 kadar açıksa bizlere de aynı sistem uygulansın istiyoruz. Biz mağduriyetimizi ifade etmek için sesimizi duyurmak için toplandık. 12 de müzik kapatıldığı anda gümbet terkedilmiş bir kasaba haline geliyor. Gündüz herkes plajda akşam yemeğini yiyip dışarı çıkmaları 11 12 yi buluyor. Müzik kapanınca artık dışarı çıkmaz oldular sıkıntımız bu yönde dedi.

Saat kısıtlamasının daha geç saatlere çekilmesini isteyen Güney Gülmez ise “Bu konunun bir an önce giderilmesini devlet büyüklerimizden rica ediyorum.” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gümbet Esnafından Saat Uygulaması Talebi
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!