Özbek İş Adamı Türkiye Gezisinde Bodrum’a Hayran Kaldı

featured

Türkiye hayranı Mavlonkul Akilov, Bodrum’da eşi ile geldiği tatil sırasında kendisi ile röportaj yapan  Bodrum Sıcak Haber’le Türkiye anılarını paylaştı.

65 yaşında olan Akılov 23 yıldır Dünyanın çeşitli ülkelerine seyahat ediyor. Türkiye Seyahatine İstanbul’dan başlayan Mavlonkul Akılov daha sonra, Bursa, Antalya, Fethiye, Marmaris’i gezdikten sonra en son Bodrum’a geldi. Eşi Rano Akılov ile birlikte Ziyaret ettiği Bodrum’a hayran kalan Mavlonkul Akılov ‘’Bodrum harika; Havası, masmavi denizi, güler yüzlü insanları ve kalesi insanı mest ediyor hayran kalmamak mümkün değil diyerek duygularını paylaştı.

Kalp rahatsızlığı sebebi ile hayatı boyunca hiç denize girememiş olsa da deniz olan yerlere olan hayranlığını dile getirmeden edemiyor. Arkadaşı Ahror ile Semerkand’ın İştihan ilçesinde Balıkçı restoranı işleten Mavlonkul Akılov evsiz kalan çocukların ve yaşlıların barınmalarına istihdam sağlarken engelli çocukların tekerlekli sandalye ihtiyacını ve Semerkand da bulunan dini yapıların bakımını da üstlenmiş bir hayırsever.

Bodrum Sıcak Haber’e verdiği röportajında  siyasi liderlere de yer veren Mavlonkul  Akılov Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ı da çok başarılı bulduğunu belirtiyor. Özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ibadete açtığı Ayasofya’nın tekrar cami olmasından çok memnun olduklarını belirten Mavlonkul Akılov,  Erdoğan’ın Özbekistan  ziyaretinde Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile bir araya gelmesinin ülkeler arasındaki ilişkiler sayesinde iki ülke arasında ticari, eğitim, seyahat ilişkiler, ilerlediği için çok memnun olduklarını bu konuda Özbek Türkleri olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı çok takdir ettiğini belirterek tanışmak için birkaç girişimde de bulunmuş. Koyu hayranı olduğu Cumhurbaşkanını görebilmek için Atatürk Hava limanında yapılan millet bahçesine gittiğini ancak kalabalıktan ve korumalardan kendisi ile görüşemediği ve çok üzüldüğünü de belirtiyor. Hayatta en çok istediği şeyin bir gün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile tanışmak olduğunu söyleyen iş adamı 23 yıldır Dünyanın dört bir yanına yaptığı seyahatlerde insanlarla tanışsın tanışmasın şeker dağıtması ile tanınıyor.  8 yıldır ülkemizde yaşayan Manzura ve Şahlo kardeşlerin rehberliğinde İstanbul’dan başlayan seyahati Bodrum’da sona eren Akılov  tekrar Bodrum’u ziyaret edeceğini belirterek röportajına son verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
2
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Özbek İş Adamı Türkiye Gezisinde Bodrum’a Hayran Kaldı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!