Şehit Serkan Göker İlkokulu’ndan Toplum Yararına Proje

featured

BODRUM HABER – Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği öğrencileri hayata hazırlıyor.

Gerçek hayatın provasının yapıldığı okullarda, öğrenciler, yetkin eğitimciler eliyle yarının güvencesi olacak şekilde yetiştiriliyorlar. Yetkin eğitimcilerin yer aldığı okullardan biri de Şehit Serkan GÖKER İlkokulu. Bu okul, Milli Eğitim Bakanlığı Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği’nin kendilerine tanıdığı yetkiyi ve imkânı kullanarak toplum yararına bir proje geliştirdi. Şehit Serkan Göker İlkokulu “Trafik Güvenliği ve İlkyardım Kulübü ”Sosyal Etkinlikler Kulüp Yönetmeliği kapsamında, Bodrum trafiğine yabancı olan misafirlerin zorlandıkları ve sık sık kazaların yaşandığı  akıllı kavşaklarda, nasıl davranılması gerektiğini Bodrum’a gelen misafirlere, daha Bodrum’a girmeden, Bodrum girişindeki  trafik kontrol noktasında, akıllı kavşakları anlatan bir broşür ve öğrencilerin rol aldığı  seslendirmelerini kendilerinin yaptığı, karekodlu bir video hazırlayarak Bodrum’a tatil amaçlı gelen misafirlere sunan öğrenciler,  toplum hizmeti çalışmaları kapsamında, ileri düzeyde bir sosyal girişimcilik örneği sergiledi.

Okul yönetiminden yapılan açıklamada “Bu vesile ile öğrencilerimiz bizzat yaparak yaşayarak bir trafik sorunu olarak karşımıza çıkan akıllı kavşak kazalarına karşı   duyarlık kazanmış ve  sorunun çözümüne katkı sağlamak için proje geliştirmiş, konuyla ilgili resmî ve özel kurumlar ve sivil toplum iş birliği içinde çalışma becerileri geliştirmiştir. Bir diğer yönüyle de, okul klasik dört duvar dışına çıkarak okul-çevre etkileşimi çerçevesinde çevresinden etkilenebildiği gibi çevresini de etkileme ve değiştirme refleksinin olduğunu göstermiştir.” denildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Şehit Serkan Göker İlkokulu’ndan Toplum Yararına Proje
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!