BODER Başkanı Dengiz; Turizm Bitti Artık Kurbağa İhracatına Başlayacağız

featured

Bodrum’un Gümbet Mahallesi’ndeki otel sahipleri, Gümbet’teki dere yatağındaki kirlilik, denize teknelerden bırakılan atıklar, Gümbet Arıtma Tesisi, evsiz seyyar satıcıların oluşturduğu güvenlik zafiyeti gibi konularda açıklama yaparak bu sorunlara çözüm bulunmasını istedi.

Gümbet’te Parkım Ayaz Otel’de bir araya gelen, Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Ömer Faruk Dengiz ile otel işletmecileri Mehmet Ayaz, Gürhan Gider, Mehmet Aydınlıoğlu ve Yağız Biçer, mahalledeki sorunlar ile ilgili açıklamalar yaptı.

Toplantıda ilk sözü alan Mehmet Ayaz, Gümbet’in 3 yıl sonra tekrar Batı Avrupa ağırlıklı turistleri konuk etmeye başladığını ifade ederek şöyle dedi: “Yabancı turist açısından uzun yıllar görmediğimiz rakamlara ulaşmak üzereyiz. Maalesef Gümbet’in buna hazır olmadığı birçok konu gözümüze çarptığı için bu toplantıyı yapma ihtiyacı duyduk. Derelerimiz şu anda binalardan gelen su nedeniyle yemyeşil. Yarımada’nın bazı kısımlarının kanalizasyonu Gümbet Arıtma’ya aktarıldı. Orada başlayan tadilat Mayıs ayında bitecekti, halen yarısından çoğu düz bir şekilde denize akıtılmakta. Gümbet İskelesi’nin birçok sorunları var. Tek sevindirici olayımız, barların belli saatlerden sonra seslerini belli desibellere indirmesi sebebiyle konaklayan müşterilerin oda değişim oranları çok düştü. Bu otelciler adına sevindirici bir olay. Ama maalesef geceleri yollarımız çok pis bir şekilde kalıyor. Bu konularda Üst kurumlardan, Bodrum Belediyesinden, Büyükşehirden, Emniyet Güçlerinin vermiş olduğu destekler adına gündemi değerlendirmek istedik. Bu konularda da yardım bekliyoruz.” dedi.

Gümbet’te gül satanların sayısının aşırı şekilde arttığını söyleyen Ayaz, plajlarda artan dilenci sayısına da dikkat çekti.

Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Ömer Faruk Dengiz ise bizler BODER olarak Gümbet otelcilerinin yanında olmak için toplantıda yer aldığını ifade ederek “ Bilindiği gibi ana konular şunlarla ilgili. Biri Gümbet dere yatağı diğeri ise Gümbet yanaşma iskelesi. Son olarak da Bodrum belediyesinin gıda A.Ş ye ait olan bir kafenin yan tarafında kullanılan alanda da evsizlerin konumlandırılması. Bunlarla ile ilgili sorunlar var. Sorunları hızlı bir şekilde ilgili birimlere aktarıyorum bunlardan biri de MUSKİ, Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü. Ben konuşarak bu birimlere aktarıyorum. Gece gündüz demeden takip ediyorum. Otelciler bu konuları bana ilettiklerinde ben de hızlı bir şekilde ilgili birimlere aktarıyorum. Üzüldüğümüz konu otelcilerin zor durumda kalmasıdır. Turizmin başladığı yer burasıydı. Başka Gümbet yok. Başka Bitez, Turgutreis yok. Lütfen bu konuları önemseyin.  Zamanımız kalmadı sezon açıldı. Vatandaşlar oralardan geçerken kokulardan sivrisineklerden geçilemiyor. Gümbet’te deniz kirliliği mevcut. Dere temizliğini biz ve MUSKİ’de zaman içinde yaptık ancak yeterli değil. Orası dere yatağı kurbağa yavruları mevcut büyümeye girdikleri zaman orası çok kötü olacak bunu bilin. Burada kurbağa bacağını alıp Çin’e ihracat yapmayı düşünebiliriz yani o kadar kötü lütfen haber başlığınızı da bu şekilde atın dedi.

BODER Başkanımıza ve Basın arkadaşlarımıza geldiğiniz çok teşekkür ediyoruz diye söze başlayan Turizmci Mehmet Aydınlıoğlu da ben Bodrum’a yatırım yapmış Bodrumda kazanmış Bodruma kazandığını vermiş bir hizmetkarın. Deniz Kum Güneş turizmi yapıyoruz tek sermayemiz deniz fakat şu teknelerle yıllardır uğraşıyoruz. Maalesef ki azaltmak yerine çoğaltmaktan başka bir şey yapamadık. “Geçen gün otelimden baktığım zaman denizin üzerinde bir özel tekne tarafından basılan bir yağ vardı. İnsan seyrederken çok üzülüyor. Sahilden geçen kanalizasyonu sızdırmaz bir hale getirelim diye rica ettik, bekliyoruz. İnşallah o da olur. Gümbet’ten geçiyorsunuz, park yasağı olan yolda araç parkından dolayı gidebilme şansınız yok. Tur otobüslerini nasıl getireceksiniz? Yetkililerimize çabalarından dolayı teşekkür ederken bu konularda da hassasiyetle durmalarını rica ediyorum.” dedi.

Dolgu alanındaki evsizlerin güvenlik açısından sorun oluşturduğunu dile getiren Yağız Biçer, “Dolgu alanında yaşadığımız en büyük sorun, kimliği belirsiz kişiler. Orayı bir piknik alanına çevirmişler. Sürekli bir çöp atma meselesi var. Trafiğe kayıtlı olmayan kamyonetlerle oraya geliyorlar, müşterilerimizi rahatsız ediyorlar. Onlardan para istendiğini, haraç kesildiğini, bıçak çekildiğini, bu tarz negatif faaliyetleri çok fazla yaşadık. Çok ciddi anlamda müşteri kaybediyoruz. Biz kalitemizi arttırmaya çalışırken maalesef bunun ardı arkası kesilmiyor. BODER, belediye ve polis ellerinden geldiğince uğraşıyorlar fakat halka açık bir alan. Bu konuda nasıl bir düzenleme yapılır bilmiyorum ama belki parkların düzenlenmesiyle orası biraz daha şekillenebilir.” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
BODER Başkanı Dengiz; Turizm Bitti Artık Kurbağa İhracatına Başlayacağız
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!