Osman Gürün Çocuklarım Dediği Personeline Sahip Çıkmıyor

featured

BODRUM HABER – Muğla Büyükşehir Başkanı Osman Gürün MUTAŞ’a ait taşıma araçlarında kendi personellerinden de ücret alıyor. Bu bölgede çalışan ve kiracı olan personellerin ev fiyatlarına yetişmesi mümkün değil. Kiraların inanılmaz yüksek seviyelere ulaştığı Muğla genelinde ortalama 5.500  tl maaş alan çalışan bir işçinin doğru dürüst mesai dahi alamadığı gibi birde üstüne yol masrafı eklendiğinde geçinmesi imkansız hale geliyor. Çalışanların MUTAŞ’a yol ücreti ödemesi sadece maaşı ile geçinmeye çalışan işçileri zor duruma düşürüyor. Başkan Gürün ise defalarca kendisine iletilen bu meseleyi görmezden geliyor. Türkiye’nin en pahalı toplu taşımasının olduğu İl’de Bodrum’dan Datça’ya gitmek isteyen bir vatandaş gidiş geliş 300 tl’ye yakın bir harcama yapmak zorunda. Bu şehir içlerinde indi bindilerde de değişmiyor. Aynı yönde aktarmalı gitmek zorunda kalan bir yolcu ortalama ulaşmak istediği yere 30 tl den aşağı gidemiyor. Oysa diğer büyükşehirlerde bu sorun çözülmüş aynı şehir içinde aynı yönde giderken tek ücret alınıyor ve diğer araçlarda aktarma yapılırsa ek ücret ödenmiyor. Bizde ise durum vahim indirimli kartla bile binseniz tek yön ulaşım en az 15 tl. gidiş geliş 30 ayda 900 tl bu da sadece 1 bireyin yol parası ailesi hep evde oturmak zorunda.

Bir başka sıkıntı ise İtfaiye departmanın da son zamanlarda olan anlamsız eleman değişim. İftaiye’de çalışan işçi kadrosundaki elemanları başka yerlere veriyorlar, memurlar ise itfaiyeye veriliyor.  Yangın konusunda kalifiye tecrübeli personellerin yerleri değiştiriliyor. Bu personellerin durumu ise çok daha vahim nedeni ise vasıfsız işçiler gibi çöp, otogar temizliğine verilen bu tecrübeli itfaiye çalışanları artık etrafta çöp toplarken çıkan yangınlara tecrübesiz yeni elemanlar gönderilerek herkes mağdur ediliyor. Şuan işçi kadrosunda olan MUBEP sendikasına bağlı personellere de bu şekilde sıra geldiğini ve bunları da dağıtacağını, işinde tecrübesi olmayan profesyonel ile devam edeceğini dile getiren Osman Gürün çocuklarım dediği personellerine neden bu şekilde davranıyor. Oysa taşımalarda personel ve ailelerine ücretsiz olması gereken belediye toplu taşımaları en azından işçi olan personeline destek veremez mi? Ülkenin içinde bulunduğu bu sıkıntılı günlerde geçinmeye çalışan işçiler neden destek alamıyor. Başkan neden personelinin yanında değil de karşısında. Oysa belediye olarak personeli destekleyecek kadar da güçlü bir belediye MBB. Bizim aracılığımız ile bu gidişata bir dur denilmesi çok kısa bir sürede bu sorunların çözülmesi ve en azından aylık yol masraflarının da yapılacak bir ücretsiz taşıma ile aile yaşantılarında bir açıklarını daha kapatabilme şansının verilmesini personelleri adına istiyoruz. Osman Gürün’e tekrar soruyoruz çocuklarınız bu kadar mağdur iken siz onlara nasıl bir iyileştirme düşünüyorsunuz.

0
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Osman Gürün Çocuklarım Dediği Personeline Sahip Çıkmıyor
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!