1 Temmuz Kabotaj Bayramı Çeşitli Kutlamalar ile Başladı

featured

BODRUM HABER – Bodrum’da 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları kapsamında Sahil Güvenlik botu ile deniz şehitleri anısına denize çelenk bırakıldı.

Kutlamalar, Bodrum Belediye Meydanı’nda düzenlenen törenle başladı. Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Akbaş, daire amirleri, gaziler, STK ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı törende Bodrum Bölge Liman Başkanlığı çelengi Atatürk Anıtı’na sunuldu, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Törende konuşan Bodrum Bölge Liman Başkanı Mehmet Kürşat Biçici;  “1 Temmuz 1926 tarihinde Cumhuriyet Türkiye’sinde çok önemli olan Kabotaj Kanunu yürürlüğe girdi. Bu kanuna göre Türkiye limanları arasında yük ve yolcu taşıması ile kılavuzluk ve römorkörcülük hizmetleri bundan böyle Türk vatandaşları ile Türk Bayrağı taşıyan gemilerle yapılacağı belirtilmiş ve yaklaşık 350 yıldır yabancılara verilen imtiyazlar sona erdirilmiştir. Bu kanun ile sadece bağımsızlığımı ve denizlerdeki hükümranlık haklarımız perçinlenmemiş, aynı zamanda denizciliğimizin gelişmesi için de bir dönüm noktası olmuştur.” Dedi. Konuşmaların ardından ilçe protokolünün katılımıyla, SG Binbaşı Utku Meral komutasında denize açılan Sahil Güvenlik botundan denize  şehitler anısına çelenk bırakıldı. Çeşitli gösteriler, yarışların yapılacağı etkinlikler Denizciler Derneği önünde verilecek ikramlar ile sona erecek.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
1 Temmuz Kabotaj Bayramı Çeşitli Kutlamalar ile Başladı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!