Büyükşehir, Bodrum’u Rezil Etti

WhatsApp Image 2022-09-05 at 13.54.30

BODRUM HABER – Bodrum’da bütün bir yaz boyunca gelen giden herkesi zor duruma düşüren, kazaların olmasına sebep olan gerginlikler yüzünden basın mensuplarının saldırılara uğradığı AYDEM çalışması ile ilgili geçtiğimiz gün bir açıklama yapan AYDEM Bölge Müdürü aslında bu çalışma planını 15 Eylül -15 Mayıs arasında planlamaya aldıklarını fakat, Muğla Büyükşehir Belediyesi istediği için çalışmaların yaz ortasında başladığını söyledi. Yaptığı açıklamada; orada Bayramdan önce bir altyapı (kanalizasyon altyapı) çalışması sonrasında Belediye tarafından asfalt atılacağı için Belediye, ‘ben buraya üst kaplama yapacağım, siz de girin daha sonra kazı yapamazsın demesi üzerine biz de sezonda çalışma yapmak zorunda kaldık” açıklamasında bulunmuştu.
Büyükşehir Belediyesinin talimatı ile sezonda yapımına başlanan çalışmalar Umurça Mahallesinde yaşayan vatandaşları da olumsuz etkiledi. Özellikle İçmeler tarafında yoğun bir otel konaklama bölgesi olduğu da düşünüldüğünde sezon boyunca gelen turistlerin görmüş oldukları manzara Bodrum’u hiç de iyi tanıtmadı. Liman bölgesinde yolun tek şeride düşmesi ise kısıtlı bir süre ile Bodrum’a gelen turistlere zaman kaybı yaşatmasından dolayı olumsuz yorumlara sebep oldu. Bodrum’un en çok giriş çıkış yapılan gemi turizminin ana yolu olan bu bölgede yapılan çalışmalara turistlerin şaşkınlıkla baktıkları ve Bodrum’a yakışmayan bu kazı görüntülerini resimleyerek belgeledikleri görüldü.

Kazı çalışmalarının olduğu ve yolun tek şeride düştüğü noktada, yolun ortasında baca olarak tabir edilen alt yapı kapağının kırılması sonucunda çukur da oluştu. Her an tehlike aşamasında olan kırık kapak ile ilgili herhangi bir önleminde hala alınmaması olası bir kazaya davetiye çıkartıyor dedirtti.
Otellere giriş yapan otobüsler, evlerine girmek isteyen mahalle sakinleri, yoldan geçen dolmuş, taksi, özel araçlarda bulunan herkes mağduriyetini dile getirse de ilgilenen ne yazık ki yok. Çevrede yaşayan mahalle sakinleri araçlarını park edemiyor, tozdan camlarını açamadıkları gibi evlerinin giriş kapılarına konan alelade kalaslar ile hanelere ulaşıyorlar. Yola herhangi bir korkuluk bir güvenlik sistemi kurulmadığı için gündüz veya gece açılan çukurlara yürüyüş yapan bir turistin düşmemesi ise büyük şans. Vatandaşlar yol boyunca hiçbir güvenliğin alınmadığı çukurlara birinin düşmesinin an meselesi olduğunu ve eve giriş çıkışlarda tedirginlik yaşadıklarını belirtiyorlar. Çalışmaların çok yavaş ilerlediğini belirten mahalle sakinleri bir an önce bu çukurlar kapatılmalı ve mağduriyetimiz giderilmeli diyor. Eve giriş çıkışlarda korku ile geçilen tahtalardan çok rahatsız olan vatandaşlar, güvenlik önlemi yok, eve giriş çıkışlarda kontrollü bir köprü sistemi yok, güvenlik yok, almaya niyetleri de yok diyerek sıkıntılarını dile getirdiler.
Çevrede bulunan Otel girişlerinde çalışanlar devamlı oluşan toz sebebi ile çevrelerini sulamak zorunda kalıyor. Bodrum’u toz duman içinde bırakan çalışma Umurça’dan başlayıp Yokuşbaşına kadar uzanıyor. Bu bitmek bilmeyen tadilatın ne zaman sona ereceği belli. Sezon bitiminde yol da bitecek. Turistler gidecek geriye ellerinde toz toprak içinde çekilmiş binlerce fotoğraf ile utanılacak bir Bodrum manzarası kalacak.

Exit mobile version