Sinema Günleri Panelin Ardından Film Gösterileri İle Devam Etti

featured

BODRUM HABER – Bu yıl 10’uncu kez gerçekleşen Bodrum Türk Filmleri Haftası Bodrum’da başladı. Sinema salonu sahiplerinin ve yapımcıların bir araya geldiği toplantıda sinemanın var olması için neler yapılması gerektiği tartışıldı.
Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Bodrum Belediyesi’nin himayesinde Bodrum Sinema ve Kültür Derneği tarafından organize edilen haftanın ilk etkinliği olan ‘Pandemi’nin Öğrettikleri’ başlıklı toplantıda bir araya gelen sinema salonu yatırımcıları, ardında bıraktıkları zorlu sürece dair çıkarımlar ve sektör geleceğine dair görüş alışverişinde bulundular. Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği SİSAY’ın yönetim kurulu ile hazır bulunduğu toplantıda ayrıca yeni dönemde dernek tarafından gerçekleştirilmesi planlanan proje ve ortak yatırım planları paylaşıldı.
Bodrum’da bulunan Oasis alışveriş merkezinin açık hava meydanında gerçekleşen Gülay Afşar’ın moderatörlüğünü üstlendiği ‘Maç Şimdi Başlıyor: Beyazperde Dijitale Karşı’ adlı panelde yapımcı-yönetmen Murat Şeker, oyuncu Didem Balçın, Murat Cemcir ve sinema işletmecisi Cenk Sezgin sektörün geleceğine ışık tutacak önemli detayları masaya yatırdı. Sektör temsilcilerinin ilgi ile takip ettiği panelde Cenk Sezgin, “Türk Sineması dijital platformlara yenilmeyecek, dijital platformların hamle yaptığı süreçte pandemi sebebiyle sinemalar kapalıydı, dolayısıyla bir oyuna dahil olamadık. Asıl maç şimdi başlıyor. Türk sineması gerek sanatçıları gerekse yatırımları ve yenilikleri ile dünya sinemacılığında üst sıralardaki yerini yeniden alacak” diyerek sözlerini bitirdi. Panelin ardından ‘Aykut Enişte-2’ adlı filmin açık hava gösterimi gerçekleştirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sinema Günleri Panelin Ardından Film Gösterileri İle Devam Etti
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!