Acil Serviste Saatlerce Sıra Bekleyen Hastalar İsyan Etti

featured

BODRUM HABER – Bodrum Devlet Hastanesi gündemden bir türlü düşmüyor. Yeni Bodrum Devlet Hastanesinin bittiği ve bazı bölümlerin hizmete girdiği bir dönemde hizmet veren eski hastaneye giden hastalar isyan ediyor.

Bodrum Sıcak Haber ekibi yaz başından bugüne devam eden randevu sistemindeki aksaklıkları ve acil girişlerde vatandaşların yaşadıkları bir kez daha habere taşıdı. Her gittiklerinde sorunların devam ettiğini gören haber ekibi ne yazık ki hastalar ile çalışanlar arasında olan olumsuzlukların da sorumlularının atanamayan eksik personeller olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor.

Mikrofonlarımıza konuşan vatandaşlar acilden giriş yapan hastaların saatlerce sıra beklediğinden şikayetçi kimi zaman sırada 200 kişi olduğunu belirten vatandaşlar ihtiyaç molası veren personelin yerine bakacak kimse yok. Onlarda bir şekilde mola vermek zorunda ancak o esnada yerlerine bakacak personel artık olmadığı için gelen hastaların durumu içler acısı. Acilden giriş yapan hastalar bile normal sıra almış hastalar gibi saatlerce sırada beklemek zorunda kalıyor hani sağlık sorunu çözülmüştü nerede doktorlar, hemşireler hatta hastabakıcılar onlar bile artık yetişemiyor. Bu vatandaşın hali ne olacak sıralarda mı ölelim diye isyan ediyorlar.

Mikrofonlarımıza konuşan  vatandaşlardan biri;” Yaklaşık 1,5 saattir aynı numara yanıyor. Doktorlar müdahale etmiyor. Yemeğe gidiyor, dışarıda sigara kahve molası veriyor. Bu kadar insan sancı çekiyor, ağrı çekiyor. Söylediğimiz zaman biz robot değiliz bizim de yemek saatimiz var diyorlar. Acilde bu kadar insanın saatlerce bekleyip perişan olması çok saçma. Acil servis önceliği olan servistir” dedi.

Mikrofonlarımızı uzattığımız bir başka vatandaş ise “ben bu hastaneye ne zaman gelsem bekliyorum. Bazen içeri gidiyorum bakıyorum bu doktorlar ne yapıyor diye, toplanmışlar sohbet ediyorlar. Bunu her gelişimde yaşamak zorunda mıyım neden kimse bu konuyla ilgilenmiyor mağduruz “dedi.

Kimi vatandaşların ise zar zor aldığı sıra muayene geldiği gün iptal ediliyor. Sık sık yaşanan bu durumda vatandaşlar özel hastanelere gitmek zorunda kaldıklarında karşılarına çıkan faturaları görünce ayrıca bir şok yaşıyorlar. Durumu müsait olmayan vatandaşlar ise mağduriyetlerini duyurmaya şikayet etmeye devam ediyoruz diyor. Hizmet sisteminin çöktüğü eksik kadrolar yüzünden her iki tarafında mağdur olduğu bu dönemde yetkili merci Sağlık Bakanlığı ve olayın Bodrum’da yaşanması sebebi ile Bodrum Devlet Hastanesi Başhekimi. Vatandaşlar yetkili mercilerden açıklama bekliyor ve bu durumun ne zaman düzeleceğini acil ne zaman acil gibi çalışacak bu mağduriyetler ne zaman sona erecek diye soruyorlar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
1
vir_sl_
Virüslü
Acil Serviste Saatlerce Sıra Bekleyen Hastalar İsyan Etti
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!