Yunan Askeri, Türk Sürat Teknesine Usulsüzce Konup Sattı

featured

BODRUM HABER – Yunanistan’ın İstanköy (Kos) adasında yaşanan bir olayda Bodrum’dan Yunanistan’a kaçak göçmen taşıyan sürat teknesine el konuldu.

Edinilen bilgiye göre Bodrum’dan 7 mil uzaklıktaki adada insan kaçakçıları İstanköy Sahil Güvenliği tarafından yakalandı.  Sahil Güvenliğinde görevli bir yüzbaşı Bodrum’dan  Kos Adası’na göçmen taşıyan sürat teknesinin battığını bildirdi.  İddiaya göre Görevli Yüzbaşının sürat teknesini kayıtlara “8 metrelik sürat teknesini battı” olarak yansıtıp zimmetine geçirdiği ve 120 bin dolara sattığı ortaya çıktı. Hakkında dava açılan yüzbaşının yargılanmasına başlandı.

Yapılan araştırmada, İstanköy Liman Başkanlığı’nda görevli bir yüzbaşının, göçmenleri Sahil Güvenlik botuna aldıktan sonra sürat teknesinin önce limana, ardından liman dışındaki başka bir alana taşıdığı, daha sonra da 120 bin dolara bir balık çiftliğine sattığı ortaya çıktı. Yüzbaşı, Rodos Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Zimmetine para geçirmek” suçuyla yargılanıyor. Yüzbaşı ile birlikte sahil güvenlik botunda bulunan 5 asker için de işlem başlatıldığı öğrenildi.

kaynak: Yaşar Anter

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yunan Askeri, Türk Sürat Teknesine Usulsüzce Konup Sattı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!