DEVA Partisi Bodrum İlçe Başkanı Mehmet Billorer 19 Ekim Muhtarlar Günü Öncesi Açıklama da Bulundu

featured



 BODRUM HABER – Mehmet Billorer Yaptığı açıklama da;

Türkiye’nin gündeminde olan ‘’EVİMDEKİ YABANCI’’ (ikametinizde başka birinin gözükmesi’) sorunun çözümü Muhtarlardadır. DEVA İktidarında Muhtarlık bölgesi içerisindeki nüfus hareketlerinden muhtarların haberdar olmalarını sağlayacak yasal ve idorer;
MUHTARLARIMIZ EVİMDEKİ YABANCI SORUNUN ÇÖZÜMÜDÜRari düzenlemeleri yapacağız. Gerçekte var olmayan ikamet değişikliklerinin tespiti ve engellenmesi konusunda muhtarlarımızın bilgiye erişimlerini, yetkilerini ve imkânlarını arttıracağız, böylece ikametlerde yanlışlıklar önlenmiş olacak bunun dışında Muhtarlık Kanunu ile seçilmiş olan Muhtarlarımızın yetki ve çalışma koşullarını iyileştireceğiz dedi.


Mehmet Billorer açıklamasına devam etti;

DEVA Partisi olarak Muhtarlarımızın sorunları biliyoruz. Seçilmiş olan muhtarlarımızın yetkilerinin ne kadar kısıtlandığını haklarının daraltıldığının  ve diğer tüm sorunlarını Türkiye genelindeki muhtar görüşmelerimizle tespit ettik. Bu doğrultuda  Muhtar eylem planımızı hazırladık Muhtarlarımızı bu eylem planımız hakkında bilgilendiriyoruz dedi.

Mehmet Bilorer açıklama ardından Muhtar Eylem planını yerel basın ve Bodrum muhtarları için paylaştı.

DEVA PARTİSİ İKTİDARINDA MUHTARLARIMIZ İÇİN UYGULAYACAĞIMIZ POLİTİKALAR

*Muhtarlarımıza yeterli aylık ödenek bağlanması yönünde yasal düzenlemeler

yapacağız.

*Muhtarlıklara ayrılan ödeneklerin, muhtarlık bölgesinde yaşayan kişilerin sayısına ve iş yoğunluğuna göre belirlenmesine dair düzenlemeler yaparak hakkaniyeti sağlayacağız.

*Muhtarlarımıza ödeneklerinde kesinti olmaksızın yıllık izin hakkı vereceğiz. Hasta ve raporlu oldukları dönemde de muhtarlarımızın ödeneklerinin kesilmemesi yönünde düzenleme yapacağız.

*Nüfus ve iş yoğunluğuna göre ihtiyaç olan muhtarlıklara bulundukları ilçe belediyeleri tarafından yardımcı personel desteği verilmesini sağlayacağız.

*Belediye meclislerinde mahalleyi ilgilendiren konularda muhtarların görüşlerinin alınmasını sağlayacağız.

*Belediye ve Valiliklerde muhtarların muhatap bulma sorununu çözecek düzenlemeler getireceğiz. Bir vali yardımcısının ve bir belediye başkan yardımcısının muhtarlarla ilgili olmasını sağlayacağız.

*Muhtarlıklar vasıtasıyla görülen PTT hizmetleri karşılığında tebligat gönderi ücretlerini ayarlamak suretiyle muhtarlıklara maktu bir bedel ödenmesini sağlayacağız.

*Muhtarların şehir içi toplu ulaşımdan ücretsiz faydalanmasını sağlayacağız.

*Farklı niteliği ve farklı ihtiyaçları olan köy ve kent muhtarlıkları için ayrı ayrı düzenlemeler yapacağız.

*Muhtarlık imkanlarını aşan projelerin gerçekleştirilebilmesi ve gereken teknik desteğin alınabilmesi için valiliklerin ve belediyelerin destek olmalarını sağlayacağız. Kent konseyleri ile muhtarlıklar arasındaki irtibatı güçlendireceğiz.

*Muhtarlık bölgesi içerisindeki nüfus hareketlerinden muhtarların haberdar olmalarını sağlayacak yasal ve idari düzenlemeleri yapacağız. Gerçekte var olmayan ikamet

değişikliklerinin tespiti ve engellenmesi konusunda muhtarlarımızın bilgiye erişimlerini,

yetkilerini ve imkânlarını arttıracağız.

*Büyükşehir Yasasıyla köy muhtarlığı statüsünü ve tüzel kişiliğini yitiren kırsal kesim muhtarlıklarının üzerinde tasarruf ettiği köy odası, mera vb. varlıkların tekrar muhtarlıkların yönetimine bırakacak yasal düzenlemeleri yapacağız.

*Günümüz ihtiyaçlarına uygun “MUHTARLIK KANUNU” hazırlayacağız.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
DEVA Partisi Bodrum İlçe Başkanı Mehmet Billorer 19 Ekim Muhtarlar Günü Öncesi Açıklama da Bulundu
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!