Dost Patiler Parkı Bunu Hak Etmiyor

WhatsApp Image 2022-10-03 at 18.48.09

BODRUM HABER – Konacık Heredot Kültür Merkezinin karşısında bulunan  Dost Patiler Eğitim ve Oyun Parkı,  Patili Can Dostlarımız için Bodrum Belediyesi tarafından onlara özel olarak dizayn edilmiş halka açık bir alan.

İlk önce sizi karşılayan tanıtım yazısını gördüğünüzde içiniz sevinç ile dolsa da daha kapıdan girerken Belediyenin lütfen yerlere çöp ve benzeri şeyler atmayınız yazısına inat park orayı ziyaret eden bazı kişi veya kişilerce hor kullanılarak amacının dışında bırakılarak adeta bir pislik ve çöp yuvası haline getirildiğini görüp üzülüyorsunuz.

Dost Patiler Eğitim ve Oyun Parkında vatandaşların hayvanlarını gezdirdikleri nefes aldıkları alanda doğal olarak ihtiyacını gideren hayvanların pislikleri ne yazık ki ortalık yerlerde bırakılmış durumda. Belediye tarafından özenle yapılmış park pislik içinde. Normal olarak parkın içinde gezdirilen hayvan sahiplerinin konuya daha hassas yaklaşması ve kendilerine ait can dostlarının dışkılarını ortalık yerde bırakmamaları gerekirken, müdahale etmeye çalışan çevredekilerle de tartışmaktan geri kalmıyorlar. Birde parkın içinde bulunan  belki bir büfe olarak yada parkın ihtiyaçlarının konacağı prefabrik yapı üzerine çeşitli boyalar ile yazıların yazılması bir yana tüm camları da kırılarak harabe haline getirilmiş.

Belediyenin yaptığı tüm güzel şeyler adeta yok edilmek istenircesine hoyrat bir şekilde hırpalanmış ve kamu mallarına da zarar verilmiş. Adeta  içinde can dostlarınız ile rahatça gezerken hoş anlar geçirilmesi için yapılan park içine girince terkedilmiş, bakımsız kalmış harabe bir yer haline getirilmiş. Burada yaşayan halk olarak bizlere sunulan her türlü sosyal tesisi korumak bizlerinde vatandaşlık görevidir. Belediye hizmete soktuğu tesisleri belki her an kontrol edemiyor olabilir. Bu çevrede yaşayanların o parkı hor kullanıp adeta bir çöplük haline getirmesi için bir sebep olamaz. Tam tersi o park Bodrum’da yapılan en güzel tesislerden biridir ve bu tesise herkes sahip çıkmalıdır.

Exit mobile version