MTB Uluslararası Dağ Bisikleti Şampiyonası Bafa’da Yapıldı

mtb01

BODRUM HABER – Eşsiz doğal güzellikleri, biyolojik çeşitliliği ve çevresindeki tarihi kalıntılarıyla dikkati çeken Milas ilçesinde Bafa gölü kenarında Herakleia Antik Kenti’nin de bulunduğu Kapıkırı mahallesinde düzenlenen MTB Uluslararası Dağ Bisikleti Şampiyonasına 5 ülkeden 120 sporcu katıldı.

Muğla Valiliği himayesinde, Güney Ege Kalkınma Ajansı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Muğla Gençlik ve Spor Müdürlüğünün destekleriyle yapılan şampiyonada, bisikletçiler tarihi alanlarda ve zorlu parkurlarda pedal çevirdi.

 

Yöre halkının yanı sıra yerli ve yabancı turistlerin de ilgiyle izlediği şampiyonanın ödül töreninde açıklamalarda bulunan Muğla Valisi Orhan Tavlı, şampiyonanın yapıldığı Bafa Gölü çevresinin tabiat parkı olduğunu belirterek Kapıkırı mahallesinin Herakleia Antik Kenti ve tarihi kalıntıları ile çok önemli bir kültürel mirasa ev sahipliği yaptığını söyledi.

Bafa MTB Uluslararası Dağ Bisikleti Şampiyonasının bu yıl ikincisinin yapıldığını belirten Açıkbaş, “Şampiyonaya Türkiye’nin yanı sıra 4 ülkeden 120 sporcu katılım sağladı. İnşallah önümüzdeki yıl bu sayı artarak devam edecek” dedi.

Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke ise Cumhuriyetin 100. yılında çok daha başarılı ve uluslararası bir organizasyonla bölgenin tanıtımını yapacaklarını dile getirdi.

Şampiyonada dereceye giren sporculara ödülleri Muğla Valisi Orhan Tavlı, Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Musa Kazım Açıkbaş ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

Şampiyona sonrasında Muğla Valisi Orhan Tavlı ve Eşi Ayşe Tavlı Hanımefendi Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığının destekleri ile kazı çalışması yapılan alanlarda incelemelerde bulundu. Herakleia Antik Kenti Kazı Başkanı Doç. Dr. Zeliha Gider Büyüközer’den bilgi aldı.

Şampiyonada dereceye giren sporcular ise şöyle:

Yıldız Erkekler:

1 – Çınar Serdaroğlu

2 – Kadir İlbay

3 – Buğra Şahin

 

Elit Kadınlar:1 – Nataliia Blagonravova

2 – Gülşah Bircan Akpınar

3 – Pelin Altekin

 

Genç Erkekler:

1 – Ali Gün

2 – Osman Taha Anlatıcı

3 – Murat Kaan Menek

 

Master +35:

1 – İslam Çavaş

2- Oğuzhan Çetin

3 – Gökhan Öztürk

 

Master +45:

1 – Ferhat Köse

 

Master +50:

1 – Sedat Avcılar

2 – Adem Koçay

3 – Birol Toraman

Elit Erkekler:

1 – Abdulkadir Kelleci

2- Okan Aydoğan

3 – Mustafa Tekin

Exit mobile version