MUSKİ’nin İlgisizliği Yeraltı Fiber İnternet Hatlarını da Çökertti

WhatsApp Image 2022-10-08 at 09.19.58

BODRUM HABER – Gümbet Hoca Ahmet Yesevi caddesi ile Çırkan Mahallesi Şehit Barış Akay caddeleri üzerinde yeraltı çalışmaları için menhol kapaklarını açan Telekom elemanları menhol kapaklarını açtıklarında çalışma yapacakları kabloların halini görünce neye uğradıklarını şaşırdılar. Kapakları açan Telekom çalışanları yeraltı kablolarının şakır şakır akan kaçak suların içinde kaldığını gördüler. Kabloların ek olan bölümlerinde ise oksitlenmelerin olduğu, hatlarda şaselerin olduğu, internet hatlarının çökmesinin büyük ölçüde sebebinin ise akan kaçak sular altında kalan yeraltı kablolarının olması herkesi şaşırttı.

Bodrum’da insanlar aylardır su çilesi çekerken yetkililerden açıklama beklerken, kendi sularını kendileri tankerler ile getirerek 2022 yılında bu kadar ilkel şartlarda ihtiyaçlarını gidermeye çalışırken üstüne üstlük birde bunca boşa akan kaçak suyun parasını gelen yüksek faturalar ile ödeyerek sanki cezalandırılır iken bu konunun hala çözüme ulaşamamasına söylenecek bir kelime bulunamıyor.

Kaçak su bedeli olarak yansıtılan su bedellerinin nereye gittiğinin kanıtı olan bu vurdumduymazlık yine MUSKİ’nin hiçbir şekilde olaylarla ilgilenmemesinden kaynaklanıyor.

Bölgede yaşanan su sıkıntıları bir yana kaçak suyun yeraltı sistemine verdiği zararın büyüklüğü henüz bilinmiyor. Çevrede sık sık internetlerin çöktüğü telefonların çalışmadığı ihbarları üzerine bakıma gelen elemanlar tarafında gün yüzüne çıkartılan bu olay ile MUSKİ’nin her gün bir başka ilgisizliği gün yüzüne çıkıyor. Bunca haber, bunca isyan karşısında hiçbir şekilde müdahalede bulunmayan MUSKİ ekipleri ne iş yapıyor.

Boşa akan suyun ne kadar güçlü olduğunu belgeleyen Bodrum Sıcak Haber ekibi bu kadarına pes dedirten görüntüleri okuyucuları ile paylaştı. Üstelik MUSKİ’nin her seferinde yer altı kaçaklarını tespit edecek cihazlarının olduğunu ve asla bu şekilde bir kaçağa izin vermeyeceklerini beyan ettikleri açıklamalar henüz yılını bile doldurmadı. Yazılanlar, halkın isyanına rağmen hala tek bir kelime açıklama yapmayan Büyükşehir Belediyesi MUSKİ yetkilileri neyi bekliyor. Son damla suda  akıp gittikten sonra mı çalışmalara başlayacaklar. MUSKİ kaçak suların haberleri her gün yayınlanırken neden hala 1 yetkili olaylara açıklık getirmiyor. Çözüm üretmiyor. Boşa akan bunca suyun vebalini neden devamlı vatandaş faturalarında ödüyor. Biz sormaktan bıktık MUSKİ cevap vermemekte neden inat ediyor.

Exit mobile version