2 Milyonluk Dolandırıcılık Yapan Şahıslar Yakalandı

featured

BODRUM HABER – Köyceğiz İlçesi Pınar Mahallesinde ikamet eden Alican Y. isimli kişi  internet alışveriş sitesi üzerinden cep telefonu satın almak için ilanda belirtilen M.S. kod isimli şahıs ile iletişime geçerek kendisine verilen iban numarasına (9.000) TL gönderdi. Daha sonra şahsın telefonu kapatarak ürünü göndermemesi üzerine dolandırıldığını anlayan kişi 29 Temmuz 2022 tarihinde Köyceğiz İlçe Jandarma Komutanlığına müracaatta bulundu.

JASAT Timleri tarafından  Cumhuriyet Savcısının talimatı ile detaylı ve titiz araştırma başlatıldı. Araştırmalar sonucu, şüphelinin bankalardaki hesap hareketlerinin incelendiği ve aynı gün ve saatte paranın dört farklı hesaba EFT yapıldığı görülmesi üzerine G.B.,J.S. (Azerbaycan uyruklu), H.U.ve A.E. isimli şahısların birbirileri ile bağlantılı oldukları, bu işlemleri organize şekilde yaptıkları ve Türkiye genelinde (44) ayrı dolandırıcılık olayından yaklaşık (2.000.000) TL para hesaplarına geçirdikleri tespit edildi.

Şüpheliler Muğla İl Jandarma Komutanlığı JASAT timleri tarafından 21 Kasım 2022 günü Mersin ilinde yapılan operasyon ile yakalandı.

Şahısların bulundukları üç ayrı adreste yapılan arama sonucu; (10) adet banka kartı, (2) adet papara hesap kartı, (2) adet laptop, (6) adet cep telefonu, (9) adet simkart, (1) adet hesap hareketlerinin yazılı olduğu ajanda, papara mobil bankacılık hesabında (238.000) TL para ele geçirildi.

Şahıslar ile ilgili işlemlerin ardından 23 Kasım 2022 günü sevk edildikleri adli makamlarca G.B.,J.S. (Azerbaycan uyruklu) isimli şahıslar tutuklanarak cezaevine sevk edildi. Şüpheli  H.U. ve A.E. isimli şahıs adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2 Milyonluk Dolandırıcılık Yapan Şahıslar Yakalandı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!