Bodrum’da ki Kiracılar Mağdur

Screenshot_20221115-143843~2

BODRUM HABER- Türkiye genelinde kiralık konut ile ilgili artışlar nedeniyle kiracı vatandaşlar mağdur.

Devlet tarafından alınan son  zam kararı ile birlikte %25 artan kiralara yetişmek bile imkansız hale gelirken, Bazı ev sahiplerinin devletin verdiği açıklamaya göre yapılması gereken yıllık kira artışlarına uymayıp kiralara %200 – 300 civarında zam yaptığı görüldü.  Üstelik artık mülk sahipleri kiraları yıllık sözleşme ile vermeye başladı.

Yüksek kiralar en çok Ege Bölgesi ve Bodrum’da yaşayan vatandaşları zorluyor. Kimi evinden taşınmayı tercih ederken ev bulamayan vatandaşlar ise çaresiz kalıyor.

Normal olarak devletin raiş bedeli ile artış yapıp kirasını bu şekilde ödemeye devam eden kiracılar ise çeşitli sebeplerle mülk sahipleri tarafından evlerinden çıkmaya zorlanıyor. Dayanmaya çalışanlar artan kiralar karşısında istenen bedele yetişemediği için  vatandaşların pek çoğu ev sahipleri ile mahkemelik oluyor.

Çalışan kamu personeli artık bu bölgelere gelmek istemiyor. Oteller ise çalışan personelin kalacağı yer bulmakta gün geçtikçe zorlanıyor.

Ev sahipleri mevcut kiracıları çıkartarak yerine çok daha yüksek kiralar ile yeni kiracılar alarak vatandaşları mağdur ediyor. Mahkemelerde gün geçtikçe kiracı ev sahibi davaları artarak devam ediyor. Dava konularının ele gelmez konuları kapsadığı davalarda evde hayvan beslemek başta olmak üzere kira parasını elden alıp ödemediği iddia edip insanları kandırmaya kadar her türlü şeye başvuran ev sahipleri de bulunuyor. Tek amaçları daha yüksek kiralara yeni kiracılar bulmak olan bazı ev sahipleri yüzünden de mağdur vatandaşlar bulunuyor.

Evden çıkmamak için ev sahiplerinin yapması gereken tüm tadilat bakım işlerini de kiracıların yaptığı da bilinmesine rağmen yine de kontrat bitiminde evden çıkartılıyor.

Son günlerde yaşanan bazı olaylarda kiracı ev sahipleri arasının çok daha sıkıntılı bir hale geldiği darp ve kavgaların arttığı da görülüyor.

 

Exit mobile version