MHP Bodrum, Heredot Kültür Merkezinin İsminin ATATÜRK Olması İçin İmza Kampanyası Başlattı

WhatsApp Image 2022-11-30 at 12.39.35 (1)

BODRUM HABER – Bodrum MHP ilçe yönetimi, Heredot Kültür Merkezinin isim değişikliği yapılarak  ATATÜRK Kültür Merkezi olması ile ilgili imza kampanyası başlattı. Konu ile ilgili imza alanında Bodrum İlçe Başkanı Tayyar Şafak bir basın açıklamasında bulundu.

Şafak yaptığı açıklamada şunları dile getirdi.” Bodrum MHP ilçe Başkanlığına görev değişikliği ile yaklaşık 45 gün önce ilçe Başkanı olarak görevlendirildim. Göreve başladığımız andan itibaren, Bodrum’un sorunları ile ilgilenmek için elimizden geldiğince çaba harcıyoruz. Kendi partimizin siyasi faaliyetlerinin içerisinde biliyorsunuz Milliyetçilik , Ülkücülük ön plandadır. Bunun ile ilgili Bodrum’un tek Kültür Merkezi olan Heredot Kültür Merkezinin bir yanlış ile bu ismi verildiğini bu yanlışın da düzeltilmesi için daha önce meclis üyelerimiz tarafından Belediye meclisinde önerge olarak isminin ATATÜRK Kültür Merkezi olması için değişiklikte bulunulması gerektiğini bir öneride bulunulduğunu, Fakat CHP ve İYİ Parti meclis üyeleri tarafından ret edildiği bilgisini aldım. Bunu üzerine sineyi millete dönerek Bodrum halkına bu tek Kültür Merkezi olan Heredot Kültür Merkezinin ATATÜRK Kültür merkezi olması ile ilgili bir imza kampanyası başlattık. Daha 24 saat geçmeden, çok büyük ilgi ile karşılaştık. Bodrum Halkı tek Kültür merkezi olan Bodrumlular ile özdeşleşen kültür merkezinin isminin üzerinde de kültür yazan merkezinin ATATÜRK kültür merkezi olması yönünde büyük bir ilgi var. Biz burada imza kampanyasını başlattık. Bu imza kampanyasının Çığ gibi büyüyeceğine de düşünüyoruz. Ve bu imzaları topladıktan sonra Sayın belediye Başkanımız Ahmet Beye götüreceğiz. Bu yanlışı düzelten bir Belediye Başkanı olmasını isteyeceğiz. Bu Kültür Merkezinin isminin de  ATATÜRK Kültür Merkezi olması için çabalayacağız, ve kendisine bu talebi ileteceğiz. Halkın iradesinin üzerinde bir irade yoktur” dedi.

Tayyar Şafak sözlerine şu şekilde devam etti.” Sosyal medya üzerinde 15 – 20 gün önce bir faaliyet başlattık. ATATÜRK mü Heredot mu diye. Burada çok büyük bir ilgi gördük. İnsanlar bunun bir kanayan yarası olduğunu, Bodrumun bir kanayan yarası olduğunu söylediler. Bu ilgi üzerine biz bu kampanyayı başlattık. Hatta ve hatta bazı karşı taraftan Dernekler, isminin ATATÜRK ile anılmasına rağmen, bazı derneklerden ne yazık ki ATATÜRK Kültür Merkezi olmasını istemediklerini, Heredot olarak kalmasını istediklerini duyunca, ne kadar doğru bir yolda olduğumuzu anladık” dedi.

Şafak sözlerine “Ne Mutlu ATATÜRK’ü sevenlere Ne Mutlu Türküm Diyene” diyerek son verdi.

Exit mobile version