Tarihi Kentler Birliği Bodrumda Toplanıyor

featured
BODRUM HABER – Bodrum Belediyesi, kültürel miras yönetimi için çeşitli projeler yürüttüğü ve üyesi olduğu Tarihi Kentler Birliği’ni (TKB) Bodrum’da ağırlayacak. 
Antik çağdan günümüze Leleg, Karia, Dor, Helen, Roma, Bizans ve Osmanlı gibi medeniyetleri barındıran ve bu uygarlıkların kalıntıları ile eşsiz bir kültürel mirasa sahip olan Bodrum’a yakışan etkinlikler devam ediyor.
Bodrum Belediyesi, üyesi olduğu ve hibe fonlar kapsamında bütüncül çalışmalar yürüttüğü Tarihi Kentler Birliği’nin 23-24 Aralık 2022 tarihlerinde Ramada Resort by Wyndham Bodrum Otel’de gerçekleştirilecek Bölge Toplantısı’na ev sahipliği yapacak.
Program, 24 Aralık Cumartesi günü saat 09.30’da Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar ve Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın açılış konuşmaları ile başlayacak. Daha sonra, Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın gerçekleştireceği sunum ve “Doğal ve Kültürel Mirasa Bodrum’dan Bakmak: Arkeolojik Alanlar ve Kırsal Miras” konulu panel ile sürecek. Üye belediyelerin katılımı ile gerçekleştirilecek program kapsamında, Bodrum ve bölgesi için “Doğal ve Kültürel Mirasa Bodrum’dan Bakmak” konu başlığı belirlendi.
Program şu şekilde devam edecek:
10.00- 10.15 Seramik ve Heykel Sanatçısı- Alper Çınar- Bodrum Kentinde Arkeoloji ve Müze Çalışmaları
10.15-11.45 Panel: Doğal ve Kültürel Mirasa Bodrum’dan Bakmak: Arkeolojik Alanlar ve Kırsal Miras
Panel Moderatörü Mithat KIRAYOĞLU – TKB Danışma Kurulu Üyesi ve ÇEKÜL Vakfı Başkan Yardımcısı
Konuşmacılar:
Prof. Dr. Adnan Diler- Pedasa ve Leleg Yarımadası’nın Kırsal Kimliği
Doç. Dr. Hatice Özyurt Özcan- Geç Antik Çağ kent oluşumunun Kissebükü özelinde genel hatlarıyla değerlendirilmesi
Dr. Gökşin Ilıcalı- Argos in Sandima: Karya’da Bir Koruma ve Yaşatma Projesi
11.45-12.00 Kapanış Konuşması ve Değerlendirme – TKB Adına Genel Sekreter Sezen Cihan
 Ayrıca, programının yapılacağı otelin fuaye alanında, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Meslek Yüksek Okulu el sanatları Bölümü Öğretim Görevlileri Gülizar Çelebik ile Canan Kork Çiftçi’nin hazırladığı “Kültürel Miras” sergisi gerçekleştirilecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Tarihi Kentler Birliği Bodrumda Toplanıyor
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!