“Müzede 3 Gece” Atölyeleri Başladı

featured

BODRUM HABER – Bodrum Belediyesi bünyesinde faaliyetlerine devam eden Bodrum Deniz Müzesinin heyecanla beklenen “Müzede 3 Gece” atölyeleri başladı. 26 Ocak akşamı Bodrum Deniz Müzesinde “Fantastik Bir Anlatı: Kahramanlar ve Kötü Varlıklar” sunumu ile başlayan “Müzede 3 Gece” atölyeleri çok beğenildi. Sömestr dönemine denk gelen 26-27-28 Ocak tarihlerinde Bodrum; mitoloji, fantazma, masal ve sanat dolu günlerle farklı diyarla açılmaya devam ediyor.

14 yaş ve üstü gençler ile yetişkinlerin ücretsiz katılım gösterebildiği “Müzede 3 Gece” etkinliği kapsamında 27 Ocak akşamı (bugün) saat 20.00’de Bodrum Deniz Müzesinde Masal Anlatıcısı/ Eğitimci Kübra Haksal tarafından “Modern Bir Masal: İnteraktif Masal Dinletisi”, 28 Ocak akşamı (yarın) saat 20.00’de yine Bodrum Deniz Müzesinde Çizer/İllüstratör Meryem Çimen Kıvılcım eşliğinde “Mitolojik Çizgiler” Resim Atölyesi katılımcılarla renklenmeye devam edecek. Çizer/İllüstratör Meryem Çimen Kıvılcım sergisi ücretsiz olarak izlenmeye devam edilebilirken her gece sonunda yazarlar tarafından isteyen katılımcılara kitapları imzalanacak.

26 Ocak akşamı saat 20.00’de başlayan “Müzede 3 Gece” atölyesinde 2020 yılının en iyi yerli fantastik romanı seçilen “Yeşim Taşı Efsanesi: Karanlık Dünyaya Yolculuk” kitabının yazarı Ömer Ünal “Fantastik Bir Anlatı: Kahramanlar ve Kötü Varlıklar” başlığı ile Eski Türk mitlerinden çeşitlemeler sundu. Bodrum, fırtınalı bir gecede Türk mitolojisine ait birçok fantastik varlıkla tanıştı ve yeniden hatırladı. Anlatıda yaratılış, göç, savaşlar, destansı kahramanlar yer buldu. Tepegöz ile Basat karşı karşıya geldi, Ülgen evreni yaratırken kötü varlıklar karanlık dünyada uyanışa geçti. Kağanların sözleri, şamanların algıları ve tabiat unsurlarının çağrıları eşliğinde katılımcılara mitolojik bir deneyim sunuldu. Anlatının ardından Fantastik Türk edebiyatının temsilcilerinden olan Ömer Ünal etkinliğe katılan konuklara kitaplarını imzaladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“Müzede 3 Gece” Atölyeleri Başladı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!