Panoptikon Seramik Sergisi BODTO ‘da Açıldı

featured

“PANOPTİKON” SERAMİK SERGİSİ BODTO’DA

BODRUM SICAK HABER – Seramik Sanatçısı ve Araştırma Görevlisi Dr. Didar Ezgi Özdağ’ın “Panoptikon” isimli sergisi Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Sergi Salonu’nda açıldı.

Modern sanat tarzının izlerini taşıyan sergide sanatçının; bireysel içe dönüşe işaret ettiği, insan ve göz imgelerinin kullanıldığı “Panoptikon” sergisinde bulunan 11 eser serbest şekillendirme yollarıyla üretilmiş birçok pişirme tekniği kullanıldı. Sergi Bodrumlu sanatseverlerden tam not aldı. Sergiyi gezen sanatseverler gözetlenme ve izlenme duygusuna kapılmadan edemedi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak çalışmakta olan Dr. Didar Ezgi Özdağ 3.kişisel sergisini 13 Şubat Pazartesi günü BODTO sergi salonunda açtı. Sergi 19 Şubat 2023 tarihine kadar ziyaret edilebilir.

“Pek çok kuramcıya göre Panoptikon fikrinin modern güç kavramının babası olduğunu düşünülür. İzlenmese bile izlendiğini, ya da her an izlenebileceğini düşünen birey kendi kendine bir oto kontrol mekanizması geliştirir ve kendini denetlemeye başlar” fikri ile eserlerine hayat verdiğini ifade eden sanatçı Dr. Didar Ezgi Özdağ seramik eserlerinin bulunduğu “Panoptikon” isimli sergisi ile ilgili düşüncelerini; “İnsanın korkuyla birlikte kendi kabuğuna çekildiği bu çağ, gözetleyen yapısıyla da dikkat çekmektedir. Modern güç kavramı, herkesi ve her şeyi kontrol etme isteğine dönüşmüştür. Çökmekte olan bu sistem içerisinde ayakta kalmaya çalışan son kuleler ise giderek yok olmaktadır” sözleriyle dile getirdi.

3. kişisel sergisinin yanı sıra 50’den fazla karma sergiye katılan Özdağ’ın, edebiyat ve tiyatro ilişkisini kurgulayarak plastik bir anlatım dili oluşturduğu çalışmaların yanı sıra çocuklarla sanat eğitimi, yaratıcılık ve toplumsal cinsiyet üzerine yapmış olduğu yayınlar ve atölye yürütücülükleri bulunmaktadır. 

Uluslararası kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü olarak sunulan ve tam metin olarak yayımlanan bildiri yanı sıra “Okul Öncesi Dönemde Seramik Eğitimi ve Yaratıcılığın Geliştirilmesi” alanında tanınmış uluslararası yayınevlerince yayımlanan kitap yazarlığı ile SCI Expanded, SSCI, AHCI dışındaki uluslararası indexler tarafından taranan dergilerde yayımlanan çok sayıda makale ve yazıları var.

Dr. Didar Ezgi Özdağ;

1986 yılında Ankara’da doğdu. Yüksek Lisans ve Doktora eğitimini Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitim Fakültesinde tamamladı. 2011 yılında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı.

2003-2005 yıllarında Sakarya Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Seramik ve Cam Tasarımı Bölümü

2005-2009 yıllarında Gazi Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Seramik Tasarımı Bölümü

2011-2015 yıllarında Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Seramik Eğitimi

2015-2019 yıllarında Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Güzel Sanatlar Eğitimi/ Resim-İş Eğitimi bölümlerinden mezun oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Panoptikon Seramik Sergisi BODTO ‘da Açıldı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!