AAA MUSKİ SU TASARRUFU YAPIYOR

WhatsApp-Image-2023-03-29-at-11.51.02

BODRUM HABER – Eski çeşme mahallesi Büyük İskender Caddesi üzerinde patlayan su isale hattından sokaklara tonlarca su akmaya başladı. Su tasarrufu yapan MUSKİ 30 milyon ton suya ihtiyacı olan Bodrum’un ne kadarı boşa aktığı bilinmeyen tonlarca suyu ile yine caddeleri yıkamaya devam ediyor. Evlerde damla su bulamayan vatandaşlar kaçak su bedellerinden yaka silkerken patlayan su borularına artık söylenecek söz de bulamıyorlar.

Konu ile ilgili vatandaşlar arızanın daha önceden meydana geldiğini ve patlayan yerden  ince ince suların akmaya başladığını ifade ettiler. Ancak önlem alınmadığı için dün geceden itibaren şiddetini arttırarak bütün cadde boyunca  suların boşu boşuna aktığını belirten  vatandaşlar, yetkililere defalarca ihbar etmelerine rağmen başta önlem alıp tamir edilmeyen hattın dün gece patlayarak tonlarca suyun boşa akmasına sebep olduğunu belirttiler.

Vatandaşlar “Bir türlü Bodrum’un su sorununa çözüm getiremeyen MUSKİ yetkilileri sorunları baştan ele alıp bu kadar sıkıntılı bir dönemde su ihtiyacı olan bir Bodrum varken yazın daha da sıcakların bastıracağı günlerde her yerde turistlerin olduğu günlerde mi yollar kazacak tadilat yapacaklar. Bu bilinçli bir şey mi Bodrum’un markasına zarar mı verilmek isteniyor”  gibi soruları sormaya başladı. Hiçbir şekilde yazılan yapılan haberlere cevap vermeyen MUSKİ yetkililerinin çıkıp bir açıklama yapması bu kadar mı zor. Cevap hakkı olan yetkili mercilere tekrar sesleniyoruz. Ne olacak Bodrum’un hali. Yazın insanlar ne yapacak. Su tasarrufu seminerleri sadece göz boyamak için mi yapılıyor. Gerçekten su sorunu ne zaman bitecek. Kaçak su bedeli ile vatandaşın cebinden alınan paralarla alt yapıyı düzelteceklerine o paralarla ne yapıyorlar. Bu şekilde mi su tasarrufu yapıyorlar…..

Exit mobile version