Bodrum CHP İlçede 14 Mayıs Değerlendirilmesinde Bulunuldu

WhatsApp Image 2023-05-17 at 21.11.40

BODRUM HABER – CHP Bodrum İlçe Başkanı Başar Bıyıklı, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, ve Bodrum’da aday olarak Muğla Milletvekili seçilen Süreyya Öneş Derici ile birlikte  14 Mayıs seçim değerlendirme toplantısı yaptı.  Çarşı Mahallesi’ndeki ilçe binasında çok sayıda partilinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Başar Bıyıklı “bugün tarihi bir gün bu tarihe hep birlikte şahitlik ediyoruz. hepiniz hoş geldiniz” dedi.

“Sandığa gidip Demokrasiye sahip çıkan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum Bugün Bodrum için önemli bir gün Bodrum hakkını alacak Muğla hakkını alacak diye çıktığımız bu yolda gece gündüz çalışan kadınlarımıza gençlerimize parti eğitmenlerimize, sandık görevlilerimize hukukçularımıza, il başkanı ve yöneticilerimize, Milletvekili aday adaylarımıza, Belediye Başkanımız Ahmet Aras’a ve tüm belediye çalışanlarına ve tüm CHP örgütüme teşekkür ediyorum. Devletin tüm imkanlarını kullanan iktidarın birinci turu kaybetmesi ve Muğla’dan meclise 4 milletvekili göndermemizsizin özverili çalışmaları sayesinde oldu. Bodrum siyasi tarihinde 32 yıl sonra Bodrum’dan meclise giren Muğla Milletvekilimiz Süreyya Öneş Derici başta olmak üzere Cumhur Uzun, Gizem Özcan, Selçuk Özdağ’a emekleri ve çalışmaları için çok teşekkür ediyor, Bodrum’un, Muğla’nın, Türkiye’nin hakkını alması için tüm güçleri ile mücadele edeceklerine canı gönülden inanıyoruz. Şimdi sıra ikinci turda. Ellerimiz yüreğimizde, aynı azim, aynı heyecan ve aynı çalışma ruhuyla ikinci turu kazanacağız. Sana söz Bodrum, Sana söz Muğla, Sana söz güzel Ülkem  Genel Başkanımız, 13. Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu 85 milyonun Cumhurbaşkanı yapacağız. Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim” dedi.

Başkan Aras Anayasa gereği bu 2 turlu bir seçim 1 turu değerlendirerek biz bu seçimi kaybettik diyemeyiz. Kamunun tüm imkanlarını kullanarak gemisi ile TOGG ile her şeyi ile bütün bakanların kendi yetkileri ve sorumlulukları ile beraber çok adaletsiz, eşitsiz bir seçim kampanyası yürütmüşlerdir. Bunu hepimiz ve bütün  Türkiye görmüştür. Bizler sevgiyle kucaklaşarak demokrasiye inancımız özgürlük eşitlik hak hukuk adalet taleplerimiz ile bu seçime girdik.

Bodrum’da sandığa gitmeyen 18 bin kişinin ikinci turda sandığa gitmesi için çalışacaklarını söyleyen Başkan Aras, “Diğer adaylara da oy veren seçmenleri hep beraber doğru yöne sevk edebiliriz. O yüzden çalışmalarımızı hiçbir şekilde aksatmayacağız. Ben size burada söz veriyorum. Bodrum Belediye Başkanı olarak parti örgütümün hizmetindeyim, emrindeyim. Kanımın son damlasına kadar mücadele etmeye hazırım. Millet İttifakı’ndaki diğer partilere ikinci tur için de çalışma çağrısı yapan Aras, “Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı, geleceğimize karşı, çocuklarımıza karşı sorumlusunuz. Çalışmak zorundasınız. CHP’nin bütün üyeleri, delegeleri, bütün yöneticileri herkes kanının son damlasına kadar çalışacaktır ama aynı özveriyi ülkemizin geleceği için kaygılanan tüm vatandaşlarımızdan da bekliyorum.” şeklinde konuştu. Deprem bölgesindeki seçim sonuçları ve kamuoyunda yaşanan tartışmalar ile ilgili bir soruya da yanıt veren Aras, “Vatandaşlarımızın özgür iradesine sonuna kadar saygılıyız. Yapılan bazı yorumlar bölgede haklı olarak ciddi rahatsızlıklar yarattı. Bizim Hatay’daki çalışmalarımız sürüyor. Biz vatandaşlarımızın yardımına ne oy karşılığı koştuk, ne para karşılığı koştuk, ne de bize minnet etsinler diye koştuk. Biz orada tamamen Bodrumlunun vicdanını temsil ettik. Vicdanımızla, insanlık duygularımızla oradaydık. O şekilde de devam ediyoruz. Onda hiçbir sıkıntı yok.” dedi.

diyen CHP Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici ise “Bu bir kurtuluş mücadelesi. Biz Türk Milleti’yiz. Biz bu oyunu bozarız. Bodrum olarak yüzde 75 oy oranı ile Kemal Kılıçdaroğlu’na verdiğimiz destekle tüm Türkiye’ye örnek olacağız. Bu ülke bizim. Tarikatlara, bu saçma düzene verilecek tek bir oyumuz yok. Biz bu Ülkenin demokrasinin, hakkın, hukukun savunucusuyuz arkadaşlar ve  Biz bu ülkeyi vermeyiz. Birinci turdan sonra çok büyük bir algı yönetimi yapıldı. Psikolojik yöntemlerle uzun süre bütün bir gece bizlerin omuzlarını düşürmek için her şeyi yaptılar. Ama algıyı değiştirin, biz kazandık. Çünkü 22 yılın sonunda bu yönetime güvenoyu çıkmadı. Ne yaparlarsa yapsınlar nasıl yöntem uygularlarsa uygulasınlar güven oyu çıkmadı Şimdi yüce Türk Milleti’ni ikinci turda görecekler nasıl oluyormuş  Atatürk çocukları Kurtuluş savaşını vermiş onların torunları nasıl alıyormuş bu seçimi her biri tek tek görecek ve diyecekler ki biz bu oyunu kurduk ama bu oyuna gelmediler diyecekler ve paşa paşa seve seve gidecekler” dedi.

 

Exit mobile version