Kumbahçe Sofraları Kitapseverlerle Buluştu

featured

BODRUM HABER – Bodrum Belediyesi Kültür A.Ş.’ye bağlı faaliyetlerine devam eden Bodrum Deniz Müzesinin 2019 yılından bu yana faaliyet gösteren yayınevinin 4. yayını Kumbahçe Sofraları “Zehra Denizaslanı’yla Girit Üstü Bodrum’un Yemek Kültürü” kitabının tanıtım ve imza günü gerçekleşti.

Bodrum’un ve yörenin denizcilik tarihini, kültürünü araştırma ve aktarma misyonundan hareketle; aynı zamanda yerel deniz kültürü odaklı yayın eksikliğini gidermek amacıyla 2019 yılında kurulan Bodrum  Deniz  Müzesi Yayınlarının yeni kitabı Kumbahçe Sofraları “Zehra Denizaslanı’yla Girit Üstü Bodrum’un Yemek Kültürü” kitabın imza etkinliği ilgi gördü.

23 Mayıs Salı günü saat 18.00’de Mausolos Sergi Salonu’nda gerçekleşen tanıtım/imza etkinliğine Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Ummuhan Yurt, Bodrum Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Zeynep Göztepe,  Bodrum Deniz Müzesi Müdürü Selen Cambazoğlu, Bodrum Girit ve Yunanistan Göçmenleri Derneği Başkanı Zehra Denizaslanı, mübadiller, mübadele ile Bodrum’a gelen ailelerin 2. ve 3. kuşak temsilcileri ve kitapseverler ilgi gösterdi.

Tanıtım/imza etkinliğinde Kumbahçe Sofraları kitabında da yer verilen ve çok sevilen Bodrum’a göç etmek zorunda kalan Giritlilerin korudukları mutfak kültürlerinin içerisinde yer alan birebir reçetesiyle yapılan Girit usulü kara sübyeli pilavın tadımı da yer aldı.

Süngercilik Okurunu dönemin denizcilerinden anılar, gelenek ve görenekler, unutulmuş tarifler ve Kumbahçe’den sofralara katılacak yeni lezzetlerle buluşturan Kumbahçe Sofraları’nı temin etmek isteyen kitapsever ve araştırmacılar Bodrum Deniz Müzesinden yayını temin edebiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kumbahçe Sofraları Kitapseverlerle Buluştu
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!