İDDİALAR DOĞRUYSA BU İŞ ÇOK VAHİM !

8a636c52-1523-42c0-8a84-d5cfdd82e231

BODRUM HABER – Merhaba benim adım Emin Çakıroğlu Bodrum Kaymakamlığı ile ilgili aramızda olumsuz bir olay yaşandı ve iddialarımızın başvuruları sonucunda tahliye kararı alındı. Bu tahliye kararı Emniyet Müdürlüğü tarafından tarafıma tebliğ edildi. Bunun üzerine Muğla İdari Mahkemesi’nde idari kararın iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle idare davası açıldı. İdari dava mahkeme kararı verildiği gibi, benim itiraz hakkımı kullanmama fırsat verilmeden, örneğin 06.06.2023 tarihinde tarafıma tebliğ edildi ve 09.06.2023 tarihinde itiraz edildi. Ancak, 08.06.2023 tarihinde gittiğimde, konut olarak kullandığım Karavan ruhsatlı römorkun yerinde olmadığını öğrendim. Bu durumu Bodrum Belediyesi Yıkım Şefliği’nden bilgi almak için aradım. Ancak, Bodrum Belediyesi’nin bu konuda yetkili ve sorumlu olmadığını ve 07.06.2023 tarihinde tahliye işleminin yapıldığını ifade ettiler. Bu yerin özelleştirme kurumunun sorumluluğunda ve inisiyatifinde olduğunu söylediler. Bununla birlikte, mahkeme kararı henüz kesinleşmemişken, Türkiye Cumhuriyeti Bodrum Kaymakamlığı’nın kamu görevlisi sıfatını kullanarak ( Görevi Kötüye Kullanma sucu ) istinaden konut dokunulmazlığını ihlal ettiğini ve mala zarar verme suçlarını işlediğini veya işlenmesi için talimat verdiğini belirtmek gerekiyor.

Bodrum Belediyesi’nden araç ve gereç teymini istendiği bilgisini sözlü olarak öğrendim. Ancak, bununla ilgili bir teslim tutanağında benim iznim veya ricam bulunmuyor, çünkü o sırada orada bulunmadığım için böyle bir tutanağın bende olması gerekirdi. Normalde kanun ve yasaya göre konutumun hakim nezdinde izin kağıdı ile benim iznim veya ricam ile alınması ve götürülmesi gerekiyordu, yani benim bilgim dışında bu işlem gerçekleştirildi. Yedieminde öyle bir ücret çıkarıldı ki, bu ücret neredeyse karavanın fiyatına eşitti. Bu durumda, Yediemin ücretini vermek yerine yeni bir karavan alabilirdim. Bu nedenle, kanun, yasa ve yönetmeliklere aykırı bir şekilde hareket edildi ve bunun sonucunda maddi ve manevi zararlara uğradım. Bu konuda Türkiye Cumhuriyeti Bodrum Kaymakamlığına tarafındam noterden tebligat gönderilmistir.

Ayrıca, özelleştirme kurumuyla mahkemelik olduğumuz davalara da işaret etmek istiyorum. Bu davalar hala devam ediyor. Ancak, 2886 sayılı kanun ve 3.091 sayılı kanuna göre, eğer karşı taraf davalık olduğu bir durum varsa, bu yönetmeliklerin uygulanmayacağı belirtilmiştir. Sonuç olarak, bu durumda hukuk dışı eylemler açıkça ortada. Bu eylemlerle ilgili olarak büyük maddi ve manevi zararlara uğradım ve bunun üzerine ihtarname çekerek Bodrum Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundum. Kanuni ve yasal haklarımı kullandım.

Kaymakam bey ile görüşme talebim oldu ve her gün aradım. Mağduriyetimle ilgili bilgi almak için Özel Kalem sekreterliğiyle iletişime geçmek istedim. Çünkü Bodrum’un en üst mülki amiri olduğu için orta yolda bir çözüm bulmasını talep edecektim. Çünkü çok büyük maddi ve manevi zararlara uğradım. Konutum yok ve kendi aileme verdiğim sözlerden dolayı mahcup oluyorum. Ben burada ticari bir amacım veya başka bir şeyim yok. Sadece haftanın belirli günlerinde ailemle beraber kullandığım bir konut yeriydi zaten.

Kanun, yasa ve yönetmeliklere aykırı yapılan hareketlerle ilgili olarak Bodrum Kaymakamlığı, Bodrum halkının hakkını koruması gereken bir kurum olmasına rağmen, beni korumamıştır. Kararların kesinleşmeden uygulandığı tahliye işlemleri kanun ,yasa ve yönetmelikleri yok sayarak keyfi ve hususi olarak nasıl yapılabildiğini kişi hak ve hürriyetinin nasıl yok sayıldığını hala daha bu kadar zaman geçmesine rağmen. Ben Bodrum’da yaşayan bir vatandaş olarak, Bodrum’un en üst amiri tarafından yapılan bu uygulamalarla kanun, yasa ve yönetmeliklere aykırı davranıldığı için şaşkınlık içerisindeyim. Ayrıca iddialar la ilgili T.C.İÇİŞLERİ BAKANLIĞI Personel Genel Müdürlüğü MUĞLA Valilik Makamına Araştırma yapılması konusunda talimat vererek Araştırma başlatılmıştır. Bunları birebir yaşadıktan sonra hukuki yollarla mücadele ettim ve haklarımı sonuna kadar aradım. Haklı olduğum ve haksız olduğum durumlarda da mücadelemi verdim. Bu mücadeleyi sonuna kadar sürdürmeye devam edeceğim

Exit mobile version