Milli Eğitim Bakanının Sözleri ile İlgili Basın Açıklaması Yapıldı

WhatsApp Image 2023-07-19 at 18.07.33

BODRUM HABER – Bodrum TÜLOV Vakfı önünde Yeni kabinede Milli Eğitim Bakanlığı’na atanan Yusuf Tekin’in geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile ilgili sözlerine tepkilerini dile getirmek için basın açıklamasında bulunan TULOV Vakfı yetkililerine CHP Muğla Milletvekili, ADD Bodrum İçe Başkanı, CHP İlçe Başkanı ve vatandaşlar da destek verdi.

Konu ile ilgili Bodrum TÜLOV Vakfı  İlçe Başkanı Dr. Hasan Güven Türk’de bir basın açıklamasında bulundu. Türk; Sayın Milli Eğitim Bakanının Gerekirse kız okulları da açabilmeliyiz’’ ifadesi ile ilgili şunları dile getirdi. Tekin’in ”Kız çocuklarını okula göndermeyen velilerin argümanlarından bir tanesi de ‘Ben çocuğumu erkeklerle aynı okula göndermek istemiyorum.’ O zaman veliyi ikna etmek için biz gerekirse kız okulları da açabilmeliyiz.” Diyerek ifadesine devam eden Tekin hemen ardından ise “Keşke şeriatı övecek kadar bilgim olsaydı” sözleri de dikkat çekti.

Halihazırda var olan kız imam hatip okulu ile kız meslek lisesi zaten başlı başına bir problem iken bir de şimdi ilköğretim basamağına kadar ellerinin uzanabilecek olması hayli can sıkıcı.  1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunun 15. Maddesi olan ‘’ Okullarda Kız ve Erkek Karma Eğitim Yapılması Esastır.’’ İfadesi yeterince zedelenmemiş gibi şimdi de Tekin’in asıl niyeti olan ilkokuldan itibaren kız okulu açma fikriyle karma eğitimi delmek en büyük amaçları.

Böyle böyle adımlarla şeriatı benimsemek, sindirmek ve laiklikten tamamen uzaklaşmak bu ülkenin başına gelebilecek en kötü şeylerin başında yer alıyor. Bakanın bu isteğini bakanlığın üst kadrolarının da kabul ederek, destek olacak kişilerin seçildiği konuşuluyor. Ancak böyle bir adım için yasal düzenleme gerekeceği ve bunun gerçekleşmesi için şartların zorlanacağını ve bu süreçte kamuoyu hazırlanacağı konuşuluyormuş bakanlıkta. Sonra da bir bakmışız küçücük çocuklar haremlik selamlık usulü okullara gidiyor. Kamuoyuna fikri önce sunacaklar, sonra birkaç isyan ve karşı çıkılmanın ardından hemen üstü örtülecek. Sonrada halkın unuttuğuna ikna oldukları bir anda aniden bir kanunla hayatlarımıza giriverecek bu karma eğitim düşmanı uygulama.

KADIN TOPLUMDAN UZAKLAŞTIRILIYOR.

Bu uygulama sadece laikliği değil ki kadın ve erkeklerin toplumdaki kimlik ve yerlerini de etkileyecek hayatlarımızda. Laiklik bağlamının dışında kız ve erkek okulları neden ayrı olmamalı diye merak ediyorsanız buyurun konuşalım. Öncelikle çocuklar ergenliğe girene kadar Latent dönemi yaşarlar. Bu dönemde çocuk zihni sosyalleşme, kabul görme ve başarı odaklı çalışır. Daha çok hemcinsleriyle oyun kurarken karşı cinsi de tanır. Bu tanıma, sosyal yaşamdaki kadın-erkek ilişkilerinin temelidir. Çocukları bu dönemde kızlar ve erkekler olarak ayırmak demek toplumun sosyal yaşantısını baltalamak demektir. Yarısı erkek yarısı kadın olan bir dünyada çocuğu dünyanın yarısına yabancı yetiştirmek anlamına gelir. Çocuklar bu dönemde karşı cinsle arasındaki farkı kavrar, cinsiyet rollerini pekiştirir. Bu dönemde cinsel güdüler başarıya ve oyuna yöneldiği için çocuklarım birbirlerini cinsellik bağlamının dışında tanımalarına imkan veren en kıymetli dönemdir. Sonrasında ergenlik dönemi geldiği için zaten çocuklar biyolojik olarak karşı cinsi cinsel yönden tanımaya çalışacaklardır.

Çocukların eğitimini liseden önce kız-erkek olarak ayırmak demek birbiriyle arkadaş olmayı öğrenemeyen, birbirini yalnızca cinsel anlamda değerlendiren bir toplum demek. Bırakın çocuklarınız oyun döneminde birbirleriyle arkadaş olsun. Son olarak şöyle de bir durum var, okul hayatı boyunca ailesi dışında hiçbir kadınla muhatap olmamış erkeklerin toplum için ne kadar tehlikeli olabileceğini tahmin edebiliyor musunuz”  dedi. Türk’den sonra Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici konu ile ilgili şunları dile getirdi. Derici” Son gelişmelere yönelik yaptığım konuşmada, son günlerde laiklik karşıtı gelişmelere dikkat çekmek istedik. Bizler neler olup bittiğini çok iyi farkındayız. Bütün bu gelişmelerin ne amaçla yapıldığının farkındayız. 2000’li yıllardan beri özellikle eğitimimiz üzerinde yapılmak istenen değişikliklerin farkındayız. Bizler Cumhuriyetin neferleri olarak öncelikle eğitimde daha sonra herkesim de asla ve asla laiklik dışı uygulamalara izin vermeyeceğimizi belirtmek isteriz. Bunu siyasi muhalefet olarak da belirtmek isteriz. Toplumsal muhalefet olarak da belirtmek isteriz. Çok uzun bir süredir sistematik bir işleyiş var. Biz istiyoruz ki Milli Eğitim Bakanlığı görevini yapsın. Mesela okula gitmeyen çocukları tespit etsin ve anayasal olarak öngörülen yaptırımı uygulasın. Kız çocuklarını koruma kisvesi altında değil, çocuklarımızın anayasal hakkı olan eğitim verme kisvesi ile çalışsın. Ve görevini yapsın” dedi.

Avukat Remzi Kazmaz ise konu ile ilgili olarak “yapmış olduğumuz bu açıklama bütün Türkiye’de örnek oluşturabilmesi içindi. Ama herşeyden önce şunu söylemek lazım; Kadınların ve erkeklerin bir araya gelerek yaratmış olduğu bu enerji  Türkiye Cumhuriyeti’ne yaraşır bir olaydır. Buradan hep beraber TÜLOV olarak kutluyoruz” dedi.

Exit mobile version