Bitez’de Su Hattı Yine Patladı Yol Kullanılamaz Hale Geldi

WhatsApp Image 2023-08-04 at 08.51.47

BODRUM HABER – Bitez Mahallesi’nde bulunan Aktur sitesi yolu üzerinde, Büyükşehir Belediyesi’ne ait su hattında meydana gelen su patlağı nedeniyle yol kullanılamaz hale geldi. Sabah 07.15 sularında  meydana gelen olay, vatandaşların günlük yaşantısını olumsuz etkiledi.

Muskî’ye ait su isale hattındaki patlak,  asfalta da zarar vererek çökmelere sebep oldu. patlayan hattan akan tonlarca su, sabah işlerine gitmeye çalışan yüzlerce vatandaşın da zor anlar yaşamasına sebep oldu.  Patlamanın ardından boşa akan sular sebebi ile  yol daha da bozularak çevredeki trafik akışını engelledi.

Çevre  sakinleri, işe gitmek için yola çıkanların patlayan su nedeniyle zor anlar yaşadığını ifade etti. Yaşanan olumsuzluklar, vatandaşların günlük yaşamını aksattı ve bölge sakinlerini isyan ettirdi. 

Çok yakın bir zaman da Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yine suların azaldığı barajların tehlike sinyali verdiği ile ilgili vatandaşların duyarlı olmaları ile ilgili haber yayınlanmasının üstünden günler geçmeden yıllardır yap boz tahtası haline gelen hat aynı yerden bir kez daha patladı. Bir türlü ayar tutmayan bu hattı yapamayan MUSKİ’nin yüzünden işyerini yine su basan esnaflar ise bıkmış durumda. Çevrede bulunan bir işletme suyun yine  içeri girmesini önlemeye çalışarak kepenklerini kapattı. Her seferinde aynı manzara ile karşılaşan ve binlerce lira zarara giren esnaf ve vatandaşların sorunlarına çözüm ise hiç bir şekilde bulunamıyor. Yapılan yol devamlı hata verip aynı yerlerden patladığı için çevreyi mağdur bırakıyor. Çırkan Mahalle muhtarının kendi olanakları ile vatandaşlarına tankerle su taşıdığı ve haftalardır su gelmeyen mahallesi ise olay yerine çok yakın. İnsanlar susuzluktan kırılıp  mağduriyet yaşarken, günlerdir evlerinde 1 damla su bulamaz iken patlayan hatlarda alelade yapılan işler yüzünden tükenmek üzere olan rezervlerde heba olup gidiyor. 

Su hattında meydana gelen patlamanın hemen ardından yapılan ihbara saatlerce gelmeyen ekipler yüzünden boşu boşuna akan bu sular vatandaşların kaç günlük ihtiyacı olan temiz su. Sezonda evinde damla su olmayan çevre halkının isyanına yetkililer bu sefer nasıl bir dönüş yapacaklar hattı nasıl tamir edecekler bu işe kökünden bir çözümü neden olmuyor onu da açıklama yaptıklarında sizlerle paylaşacağız.

Exit mobile version