Ayrıldığı Kişinin Özel Görüntülerini Paylaşan Yazarın İlk Duruşması Görüldü

WhatsApp Image 2023-09-14 at 10.42.43

BODRUM HABER – Yazar A.T.’nin kadın arkadaşının özel görüntülerini üçüncü şahıslarla paylaştığı iddiasıyla yargılandığı davada ilk duruşma Bodrum adliyesinde görüldü.

Bodrum’da yaşamını sürdüren yazar A.T., 2020 yılında sosyal medya üzerinden bir kadınla tanıştı. Bir süre sonra kadınla arkadaş olan A.T., İddiaya göre, görüntülü olarak internet üzerinden konuşmaya devam ettiği kadının özel görüntülerinin ekran kaydını aldı.

Bir süre sonra  kadının arası bozulan  A.T. kadının özel görüntülerini üçüncü şahıslarla mail yoluyla paylaştı,  şahıs kadını kayıt altına aldığı görüntüler ile başka şahıslara ve çocuğunun öğretmenlerine göndermekle tehdit etti.

Kadının şikayetçi olmasının ardından soruşturma başlatıldı. Soruşturmada yazarın bilgisayarı incelemeye alındı. Yapılan inceleme sonucunda yazar hakkında “tehdit, özel hayatın gizliliğini ihlal ve taciz” suçlamasıyla dava açıldı. Davanın ilk duruşması Bodrum adliyesinde bugün görüldü. Duruşmada tutuksuz sanık ile müşteki dinlendi. A.T.’nin özel görüntüleri gönderdiği üçüncü şahsın tanık olarak dinlenmesine karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 20 Şubat 2024 tarihine erteledi.

Bodrum Kadın Dayanışma Derneği’nden “Dijital şiddet; bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanarak kadınları etkileyen toplumsal cinsiyete dayalı bir şiddet türü olarak tanımlanıyor. Bu şiddet türü ile failler kadınları mahremiyet duygusu ve toplumsal değer yargıları çerçevesine hapsederek, resmi merciler huzurunda şikayette bulunmalarını, dolayısıyla adalet arayışlarını engellemeyi amaçlamaktadırlar. Maruz bırakıldığı şiddet eylemleri karşısında hukuk yoluna başvuran kadının yanındayız” açıklaması yapıldı.

Exit mobile version