Bodrum Cup Denize Çelenk Atma Töreni İle Start Aldı

WhatsApp Image 2023-10-17 at 12.42.45

BODRUM HABER – Bodrum’un en büyük organizasyonlarından biri olan Bodrum Cup 100 yıl yarışları görkemli bir törenle başladı. Bu yıl 35. kez düzenlenen Maximiles Black The Bodrum Cup için tekneler, rüzgarla buluştu. Göz kamaştırıcı güzellikteki mavi sular üzerinde başlayan mücadele, 150’nin üzerinde tekne ve 1500’ü aşkın yarışçının katılımıyla Bodrum-Bodrum etabıyla başladı.

Yarışlarda gemilerin sirenleri eşliğinde protokol geleneksel hale gelen denize çiçekten yapılan çelenkleri bıraktı. Çelenk sunma törenine Valisi İdris Akbıyık, Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, BODTO Başkanı Mahmut Kocadon, Sahil güvenlik komutanı Binbaşı Raşit Gödelek, Bodrum Cup onursal başkanı Erman Aras ve daha birçok kişinin katıldığı Protokol teknesinde denizde hayatlarını kaybedenler anısına denize çelenk bıraktı. Çelenk bırakılmasının ardından starta basıldı. Teknelerin denizde sergilediği görkemli manzara izleyenlerde hayranlık uyandırdı.

Bodrum Cup yarışlarının  35. Yılında  150 teknede 1500’ü aşkın yarışmacı, rüzgar ve su  ile buluştu.  Protokol teknesinde çelenk bırakıldıktan verilen startın ardından 3 tekne birbirine çarptı ancak herhangi bir olumsuzluk olmayan olaydan sonra tekneler yarışa devam etti.

Yarış öncesinde yarışa katılan teknelerde biri olan Serenad teknesinin kaptanı Mehmet Çetinbilgin  Bodrum Sıcak Haber muhabirinin sorularını yanıtladı. Çetinbilgin güzel bir yarış olacak yarışların 35. Senesi, hepimiz çok heyecanlıyız. 3 hafta önce Selanik’teydik. Atamızı doğduğu şehirde ve evinde ziyaret ettik. Daha sonra İstanbul ve şimdide Bodrum’dayız. Selanik’te inanılmaz duygular hissettik, tarif edilemez. Çok duygulandık, heyecanlandık ve çok güzel bir zaman geçirdik. Güzel bir fırsattı. Atamızın doğduğu evden vefat ettiği Dolmabahçe sarayına kadar bir yolculuk yaptık. Bize bu imkanı sağlayan Bodrum Cup’a çok teşekkür ederiz dedi.

Exit mobile version