Ortakent’te Aile Sağlığı Merkezi’nin Taşınması Kriz Yarattı

WhatsApp Image 2023-10-28 at 11.47.35

BODRUM HABER – Ortakent’te 20 Nolu Aile Sağlığı Merkezi’nin kira artışını karşılayamaması nedeniyle 12 Nolu Aile Sağlığı Merkezi’ne taşınacağını öğrenen mahalle sakinleri konu ile ilgili açıklamada bulundu. Cumhuriyet Caddesi üzerinde faaliyet gösteren 20 Nolu Aile Sağlığı Merkezinin kira artışı yüzünden 12 Nolu Aile Sağlığı Merkezi’ne taşınacağını öğrenen mahalle sakinleri 12 Nolu sağlık merkezi önünde basın mensuplarına  açıklamalarda bulundu.

vatandaşlar adına ilk konuşmayı yapan Ortakent sakini Tuncay Özsert olayla ilgili şunları dile getirdi “Buraya toplanmamızın sebebi zamanında hayırseverlerin bağışladığı 12 Nolu Sağlık Ocağı ile 20 nolu sağlık ocağının birleştirilmesi kararından dolayıdır. Biz acil müdahale odamızın, serum takma odamızın, bebek emzirme odamızın iptal edilmesi kabul edemiyoruz” dedi.

Sağlık ocağına sesini duyurmaya gelen vatandaşlar, hazineye ait onca yer varken eski bina lojmanları ile birlikte atıl şekilde dururken kendi çevresindeki vatandaşlara ancak yeten bir sistemin diğer sağlık ocağının gelmesi ile çökeceğinden endişe duyduklarını dile getirdiler. Sağlık çalışanlarının da zor durumda kaldığı bu iddia ile ilgili vatandaşlar emzirme odası, acil müdahale odalarının yeni gelen personele verilmesi halinde buraları kullanan vatandaşların ne yapacağını sordu. Ayrıca yaşlı ve gelip gitmekte zorlanan onca vatandaşın sıra beklemede yaşayacakları güçlük sebebi ile bu ani ve anlamsız karardan dönülmesini talep ettiler.  12 Nolu Aile Sağlığı Merkezi’ne kayıtlı vatandaşlar ise merkezde yığılma olacağını ifade ederek taşınmaya tepki gösterdi. Meltem Ergene isimli mahalle sakini, basın mensuplarına yaptığı açıklamada “Ben emekli avukatım bu bölgede oturuyorum. Taşınmadan sonra Burada inanılmaz bir yığılma olacak, ne doktor yetecek ne de hemşireler yetecek. Zaten hastanelerde yığılma var. Sağlık merkezleri birleşince buranın kapasitesi kaldırmaz. Bu durumun bir an önce Cimer’e şikayet edilmesi ve toplu şekilde sesimizi duyurmamız gerekir” dedi.

Exit mobile version