BESİAD Geleneksel Üye Buluşması Gerçekleşti

WhatsApp Image 2023-11-23 at 14.49.28

BODRUM HABER – Bodrum Esnaf Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (BESİAD) Geleneksel Üye Buluşması Ortakent’te bir otelde gerçekleşti. Ortakent  gerçekleşen buluşmaya BESİAD üyeleri katıldı. Geleneksel üye buluşmasında BESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Neslihan Nazlıoğlu, The Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal ve “Zor Değil” kitabının yazarı Recai Çakır’ın konuşmaları yer aldı.
Sözlerine yazar Metin Uca’yı rahmetle anarak başlayan BESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Neslihan Nazlıoğlu açılış konuşmasına BESAİD 12. dönem yönetim kurulu olarak neler yaptıklarını anlatarak  devam etti.
“Kimseden yer tahsis istemedik”
BESİAD Başkanı Neslihan Nazlıoğlu, Belediyenin BESİAD’a yer tahsil ettiğine dair çıkan haberle ilgili açıklama yaptı. “Bizim BESİAD olarak hayalimiz var. Biz her etkinliğimizde yer arıyoruz. Hayalimiz ise öyle bir yer olsun ki bütün üyelerimiz işlerinin bitirdikten sonra da lokal tadında da buluşabileceğimiz ve üyelerin bir araya gelebileceği, iletişimin artacağı bir ortam. Bu arayışımız yeni değil yıllardır var. Ben bu derneğin mutfağında yaklaşık 13 yıldır çalışan birisi olarak daha önceki başkanlarımızın da böyle bir hayali vardı. Bodrum’da da biliyorsunuz gayrimenkul fiyatları çok yüksek. Bizim hayalimizde biz şöyle yola çıktık, Hazine arazisi veya belediyeye ait araziyi BESİAD olarak kiralayalım. Binasını BESİAD olarak biz yapalım. Bugün Bodrum geneline baktığımız zaman bütün Sivil Toplum Kuruluşları ciddi anlamda yer arayışı var. Herkes ciddi anlamda kaynak israf ediyor. Öyle bir merkez olsun ki vakıflar, dernekler kullanabilsin. Güzel bir merkez kazandıralım. Belediyenin atıl olan bir arazisini araştırdık. Biz bunu dedik. BESİAD olarak boş araziyi kiralayalım, kiracısı olalım ve binayı biz yapalım  5 yıl 15 yıl neyse süresi bu istişare edilsin meclis tarafından biz sizin kiracınız olalım şeklindeydi. Ama bu haber daha meclis toplanmadan çok farklı şekilde haberlere çıktı. Ve konunun muhatabı alınmadan yanlış bilgilendirme ile açıkçası kamuoyu yanlış yönlendirildi. Bunu BESİAD ailesi olarak bilmeniz gerektiğini düşündüğüm için paylaşmak istedim. 

Biz BESİAD’ız kimseden tahsis istemedik bize bir yer bağışlansın asla istemedik. 21 yıllık bir kurumdan bahsediyoruz. Biz sadece kiracınız olalım  Bodrum’a böyle değer kazandıralım” dedi.

BODRUM CV projesi hakkında da açıklamalar yapan Nazlıoğlu, “BESİAD bütün sivil toplum kuruluşları arasında tek istihdam yetki belgesi olan dernek. Bodrum CV, yeni işcom, kariyer net gibi bir konsept ile oluşan proje. Sadece BESİAD üyelerine değil bütün Bodrum’a bütün Muğla’ya hitap edebilsin istedik. Bodrum CV son düzenlemeler yapıldı. Şu an test aşamasında. Test aşamasından geçtikten sonra bütün BESİAD üyeleri ücretsiz şekilde Bodrum CV’de işveren kaydını yaptırıp havuzdan yararlanabilecek” dedi.

“Sezonu uzatmaya çalışıyoruz”
35. yıldır devam eden The Bodrum Cup organizasyonunu neden yaptıklarından bahseden Süleyman Uysal “The Bodrum Cup marka olduğunda derdiğimizi daha az anlatmamıza sebep oldu. Eskiden daha çok kurumları ikna etmek gibi durum var iken artık kurumlarla beraber hareket eden marka olma yolunda gittik. Her şeyden önce ekonomiyi canlandırmak için yapıyoruz. Sezonu uzatmaya çalışıyoruz. Ekim ayında bu organizasyon sayesinde Bodrum’a gelmek için bir sebepleri daha olsun istiyoruz. Denizcilik kültürünü yaşatıyoruz. Üretim olsun istiyoruz. The Bodrum Cup olarak Türkiye tanıtımında da rol olmaya başladık” dedi.
Yazar Recai Çakır kitabı hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Hayatı ve Bodrum ile ilgili anılarını ve tecrübelerini dinleyicilere aktardı. Üye buluşmasının sonunda BESİAD ailesine katılan Harita Mühendisi Semih Göçmez ve Jeoloji Mühendisi Mustafa Ünal’a rozet takımı gerçekleşti.

Exit mobile version