Bodrum’da “Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddet Bilgilendirme Toplantısı” Yapıldı

WhatsApp Image 2023-11-22 at 15.07.31

BODRUM HABER -18-25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Uluslararası Mücadele Haftası Kapsamında Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Toplantı Salonu’nda “Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddet Bilgilendirme Toplantısı” düzenlendi. Muğla Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü’nün düzenlediği toplantı; Bodrum Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi, Bodrumlu Ukraynalılar Derneği ve Ege Ukraynalılar Derneği işbirliği ile gerçekleşti.
“Şiddetin Her Türlüsüne Dur Diyoruz!” temalı toplantıya Bodrum İlçe Göç Grup Başkanı İsmail Raşit Çakır, Bodrum Sosyal Hizmet Müdürü Gülcan Doğmaz, Türk vatandaşlar ve ilçedeki yabancı uyruklu vatandaşlar katılım sağladı. Toplantıda Muğla İl Göç İdare Müdürlüğü Sosyal Hizmet Uzmanı Mine Şahin, Bodrum Sosyal Hizmet Merkezi’nden psikolog Eylül Köse, Bodrum Hizmet Merkezi’nden psikolojik danışman Aleyna Özsavran’ın sunumları yer aldı.
İnsan ticareti suçu, göçmen kaçakçılığı ve kadına yönelik şiddetin birbiri ile karıştırıldığından bahseden Muğla İl Göç İdare Müdürlüğü Sosyal Hizmet Uzmanı Mine Şahin, insan ticareti suçu ve Göç İdaresi’nin yabancılara yönelik iletişim mekanizmaları hakkında bilgilendirdi. İletişim mekanizmalarından biri olan Yabancılar İletişim Merkezi(YİMER157) mobil uygulaması anlatıldı.
Bodrum Sosyal Hizmet Merkezi’nden psikolojik danışman Aleyna Özsavran; kadına yönelik şiddet türleri, şiddetin nedenleri ve etkisi, kadın-erkek eşitsizliği ve kadının şiddet karşısında hem fiziksel hem de psikolojik etkileri hakkında detaylı sunum gerçekleştirdi. Bodrum Sosyal Hizmet Merkezi psikolog Eylül Köse ise aile içi ve kadınlar ile ilgili yasal düzenlemeleri aktardı. Köse, kadının şiddete maruz kalma durumunda neler yapılabileceğini ve hangi kurumlara başvurabileceği ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Toplantıda Kadın Destek Sistemi(KADES) uygulaması hakkında bilgi verildi ve uygulamanın önemine vurgu yapıldı.

Exit mobile version