Meclis Toplantısı Gerçekleşti

2023-11-01_20-42-46

BODRUM HABER – 2023 yılı Kasım Ayı Olağan Meclis toplantısı Heredot Kültür Merkezinde gerçekleşti. Toplantıda 5 gündem maddesi  görüşüldü.    Meclis Üyesi Mustafa Coşkun,  Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın şehir dışında olması sebebiyle toplantıya başkanlık etti.  Belediye Meclis Toplantısı’nın başında konuşan Mustafa Coşkun, tartışmalı gündem maddesinin geri çekilmesi teklifinde bulundu. Gündem maddesi oybirliği ile geri çekildi.

Bodrum Belediyesi Gıda A.Ş. ile Bodrum Belediyesi arasında yapılacak ihalelerde Gıda A.Ş. Genel Müdürü Levent Öcal’a ihaleye girme yetkisi verilmesi önergesi gündeme alınarak kabul edildi.

  1. Gündem maddesi Turgutreis, Bahçelievler, Akyarlar, Karabağ, Akçaalan, Peksimet, İslamhaneleri ve Dereköy Mahallelerini kapsayan 1/1000 ölçekli Revizyon ve İlave Uygulama İmar Planı askı ilan süresi içinde Bodrum Belediyesi’ne iletilen itirazların değerlendirilmesine ilişkin alınan komisyon raporu görüşüldü. Komisyonun ek süre talebi, oybirliği ile kabul edildi.
  2. Gündem maddesi olan “Sazköy Mahallesi, Kızılören Mevkii, 118 ada, 25, 30, 31 ve 32 parsel numaralarında kayıtlı taşınmazların Ekoturizm/Kırsal Turizm Tesis Alanı Amaçlı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planının tekrar görüşülmesi teklifi”ni içeren 2’inci gündem maddesine Büyükşehir Belediyesi ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan görüş alınması için komisyon tarafından ek süre talep edildi.
  3. gündem maddesinde ise Belediye müdürlükleri tarafından yapılan bazı ihalelerin sözleşme bedellerinin bütçede tahmin edilen ödeneklerden düşük ihale edilmesi sonucu artan ödeneklerin atıl kalmaması için, ödeneklerinin yıl sonuna kadar ihtiyaca yetmeyeceği anlaşılan Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün bütçe kalemlerine aktarım yapılması teklifi oybirliği ile kabul edildi.
  4. ve Gündemin son maddesinde “Bodrum sınırları içerisinde yer alan yaklaşık 10.000 (onbin) adet yapının 6306 sayılı Kanunun uygulama yönetmeliğine göre envanterinin oluşturulması ve yapı güvenliğinin deprem riski açısından değerlendirilmesi için Bodrum Belediye Başkanlığı ile TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi arasında ortak hizmet projesi protokolü imzalanması, bunun için Belediye Başkanı Ahmet Aras’a yetki verilmesi” oybirliği ile kabul edildi.                              Bodrum Esnaf Sanayici ve İş İnsanları Derneği’ne belediyeye ait arazi tahsisi talebi, oybirliği ile gündemden geri çekildi.
Exit mobile version